fbpx

Synnytyskipu on luonnollinen osa synnytystä, mutta siitä huolimatta se jännittää lähes jokaista synnyttäjää.

Kipu johtuu kohdun sileän lihaksen supistumisesta sekä lantion alueen ja ulkosynnyttimien venytyksestä. Kipu on hyvin yksilöllistä ja siihen vaikuttavat niin fysiologiset, anatomiset kuin psykologisetkin tekijät. Kenenkään ei kuitenkaan tarvitse kärsiä sietämättömästä kivusta ja kivun lievitykseen on kehitetty monia keinoja.

Yhtenä turvallisimmista ja tehokkaimmista moderneista synnytyskipujen lievityskeinoista pidetään raskaus- ja synnytyskäyttöön tarkoitettuja TENS-laitteita.

Perfect MamaTENS-laite synnytyskipujen lievittämiseen blogi

Perfect MamaTENS on kätilöiden ja lääkäreiden suosittelema laite synnytyskipujen lievittämiseen. 

TENS-laite lievittää kipua hellävaraisen sähköstimulaation avulla. Se vapauttaa luontaisia kivunlievittäjiä eli endorfiineja ja estää kipusignaalien kulun aivoihin. Miljoonat naiset ovat käyttäneet TENS-laitteita jo yli 25 vuoden ajan.

Perfect MamaTENS laite on turvallinen, luonnollinen ja lääkkeetön kivunlievityskeino synnytykseen. Laite on turvallinen sekä äidille että lapselle eikä laitteen käytössä ole havaittu sivuvaikutuksia.

MamaTENS -laite auttaa äitiä pysymään liikkeellä ja jalkeilla synnytyksen aikana, mikä edistää vauvan laskeutumista ja synnytyskanavan avautumista. Laitteessa on esiasetettuja ohjelmia, jotka on suunniteltu erityisesti synnytyskipujen lievittämistä varten. BOOST-näppäimen avulla synnyttäjä voi itse hallita kivunlievityksen voimakkuutta supistusten mukaan.

Perfect MamaTENS -laitetta voidaan käyttää jo viimeisten kolmen raskausviikon aikana selkäkivun lievitykseen. Lisäksi laitetta voidaan käyttää synnytyksen jälkeen esimerkiksi keisarileikkauksesta tai välilihan repeytymisestä aiheutuvan kivun lievitykseen.

Lähteet:
https://www.terveyskirjasto.fi/
https://www.terveyskyla.fi/