TENS on hoitomenetelmä, jota kipuklinikat ja fysioterapeutit ovat käyttäneet ympäri maailman jo yli 30 vuoden ajan. TENS-laitteiden teknologia on jatkuvasti kehittynyt ja nykyään markkinoilla on lukuisia tehokkaita ja helppokäyttöisiä kuluttajakäyttöön tarkoitettuja TENS-laitteita. Olemmekin saaneet runsaasti positiivista asiakaspalautetta mm. TENS-laitteidemme tehokkuudesta ja helppokäyttöisyydestä.

Auttaako TENS-laite oikeasti kipuihin -blogi

Käypä hoito -suosituksissa korostetaan, että kivun hoidossa tulisi aina suosia ensisijaisesti lääkkeettömiä hoitovaihtoehtoja. TENS-laite auttaa mahdollistamaan tehokkaan ja lääkkeettömän kivunhoidon suositusten mukaisesti.

Mihin TENS-laitteen kivunlievitys perustuu?

TENS-laitteet ovat sertifioituja lääkinnällisiä laitteita, joiden hoito perustuu ihon välityksellä tapahtuvaan sähköiseen stimulaatioon. Hoidossa on kyse elimistön oman kivunhallintajärjestelmän stimuloinnista. TENS-laite lievittää kipua kahdella tapaa: kipuportin sulkemisen sekä endorfiinien vapauttamisen avulla. Lisäksi TENS tehostaa hoidettavan alueen verenkiertoa ja poistaa siten kivun lisäksi myös kivun taustalla olevaa syytä.

TENS-laitteen lähettämä sähkö stimuloi kosketus- ja lämpötila-aistimuksia välittäviä hermoja. Nämä hermot kytkeytyvät samoihin selkäytimen kohtiin kuin kipua välittävät hermot. Tuntohermon voimakas signaali vapauttaa selkäytimessä kemiallisia yhdisteitä, jotka estävät kipusignaalin kulun selkäydintä pitkin aivoihin.Tämä ilmiö tunnetaan kipuporttina.

Kun TENS-laite säädetään matalalle taajuudelle, se saa elimistön myös vapauttamaan endorfiineja jotka ovat kehon omia rentouttavia ja kipua lieventäviä, morfiininkaltaisia aineita. Endorfiininvapautustilassa hoidon kipua lieventävä vaikutus voimistuu huippuunsa noin 40 minuutissa ja voi kestää jopa neljä tuntia laitteen sammuttamisen jälkeen.

Millaisiin kipuihin TENS-laitteen on todettu auttavan?

TENS-hoidolla voidaan lievittää niin lihas-, nivel-, kuin hermoperäistäkin kipua. TENS-laitteen monipuolisuuden takia se sopii hyvin sekä akuutin että pitkäaikaisen kivun lievitykseen.

TENS-laitetta voidaan käyttää esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinperäisten kipujen kuten kroonisen kivun hoitoon. TENS-hoitoa käytetään usein myös kivunlievitykseen synnytyksen alkuvaiheissa. Muita esimerkkejä kivuista, joita usein lievitetään TENS-hoidon avulla ovat migreenikivut, kuukautiskivut, fibromyalgia ja urheiluvammojen aiheuttamat kivut.

Millaisia kokemuksia asiakkaillamme on TENS-laitteista kivunlievityksessä?

Asiakaskokemuksia Perfect TENS -kivunlievittäjästä

Perfect TENS -kivunlievittäjä lempeämpiminä kokemus

Annukka

”Minulla TENS on ollut käytössä nyt reilun puolen vuoden ajan ja täytyy myöntää, että olen saanut siitä enemmän apua kuin mistään muusta kivunhoitomenetelmästä. Krooniseen kipuun harvoin auttavat mitkään lääkkeet, joten sen takia tämä on ollut tervetullut lisä arkeeni.” 

Martta Perfect TENS -kivunlievittäjä kokemus

Martta

”Olen käyttänyt laitetta nyt 2 kertaa viikossa parin viikon ajan, ja jumit on ihan oikeesti helpottaneet! Tuntuu, että olo on nyt rennompi, eikä hartiat kipuile enää samalla tavalla kuin ennen. Mä oon siis ollut tosi tyytyväinen tähän laitteeseen. Aion ehdottomasti jatkaa tämän käyttöä säännöllisesti. Suosittelen laitetta erityisesti, jos kärsii niska-hartianseudun jumeista tai muusta lihasperäisestä kivusta.”

Perfect tens käytössä janinalla.

Janina

”Mulla tää laite on ollut nyt käytössä ton mahdollisen fibromyalgian tuomien kipujen hoitoon. Aluksi en uskonut, että tää voi toimia, mutta ekan kerran käytön jälkeen vasemman käden kipu loppui siltä päivältä. Lääkkeitä en ole tarvinnut ollenkaan. Oikeasti en voi kun suositella! Tää on mun arjen pelastus, eikä vie kun hetken päivässä aikaa niiin tuntuu kuin oisin taas oma itseni eikä kipu rajoita tekemistä.”

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia Perfect TENS -kivunlievittäjästä täältä >>

Asiakaskokemuksia Perfect MamaTENS -kivunlievittäjästä

Perfect MamaTENS synnytys kokemuksia.

Jutta Eveliina

”Laite todellakin on hintansa arvoinen ja mikäli ajatus tens-laitteesta kivun lievittämisessä yhtään kiinnostaa, kannattaa laitteen hankintaa todellakin vähintäänkin harkita. Sen lisäksi, että se toimii tehokkaana kivunlievitykskeinona synnytyksessä, voi sitä käyttää jo raskauden aikana esimerkiksi selkäkipujen lievittämiseen.”

Perfect MamaTENS -laite, ihoelektrodit ja säilytyspussi pöydälle asetettuna.

Kätilö Mona

”TENS-laitteet ovat nyt suosittuja synnytyksissä, ja monet joko ostavat tai vuokraavat oman laitteen ennen synnytystä. Tämä on siitä ihan paras vekotin, että sitä voi käyttää jo ennen kuin tulet sairaalaan. TENS-laitteella ei ole haitallisia sivuvaikutuksia ja siksi se onkin mainio kivunlievitysvaihtoehto.”

Iida Perfect MamaTENS kokemus

Iida

”Tää oli mulla apuna ihan koko päivän, lukuunottamatta illalla ammeessa olemaani tuntia. Halusin heti ammeen jälkeen takasin TENSin ja ilokaasun, sillä nää oli selkeesti mulle paljon toimivampi combo. En tiedä mitä oisin tehny ilman tätä kapistusta. Ainakin mun kohdalla tää oli erittäin toimiva, eli omasta kokemuksesta voin lämmöllä suositella.”

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia Perfect MamaTENS -kivunlievittäjästä täältä >>

Asiakaskokemuksia Ova Plus -kivunlievittäjästä

Ova Plus kokemuskuva tenslaite.fi

Virpi

”Olen testannut laitetta nyt yhden kierron ajan ja heti voin sanoa, että tästä en luovu! Laite on pieni ja näppärä ja kun elektrodit on kiinnitetty paikalleen, niitä tuskin huomaa. Laitetta voi siis käyttää huomaamatta vaatteiden alla pitkin päivää.” 

Ova plus kokemuskuva adu bella.

Adu

”Tästä Ova Plus TENS-laitteesta on ollut minulle suuri apu. Elämänlaatuni on parantunut huomattavasti tämän Ova Plus TENS-laitteen kokeilun myötä ja suosittelen todella lämpimästi kaikille muille endometrioosista ja kuukautiskivuista kärsiville.”

Ova plus kokemuskuva marika.

Marika

”En tarvinnut kuukautisten aikana ollenkaan vahvempia särkylääkkeitä, pärjäsin vain miedommilla (tää on itelle iso yllätys!). Eli kivut ei täysin kadonnut laitteen käytössä, mutta helpottivat suuresti!”

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia Ova Plus -kivunlievittäjästä täältä >>

Asiakaskokemuksia MYND-migreenipannasta

Tenslaite migreenipanta kokemuksia.

Satu

”Olen nyt säännöllisesti käyttänyt ennaltaehkäisevää 20 minuutin ohjelmaa ja migreenikohtaukset ovat harventuneet yli puolella! IHAN USKOMATONTA. Tämä Mynd-migreenipanta on helpottanut elämää HUOMATTAVASTI! Kuinka ihanaa kun ei ole enää päivittäin migreeni!”

MYND-migreenipanta Saara kokemus.

Saara

”Mä oon nyt käyttänyt tätä migreenipantaa yli kuukauden ja huomannut, että migreenikohtaukset on vähentyneet ja ei ole enää niin voimakkaita. Oon ollut tosi tyytyväinen migreenipantaan ja ehdottomasti käytän myös jatkossa. Jos sä kärsit migreenistä tai päänsärystä, annan ison suosituksen migreenipannalle.”

MYND-migreenipanta käytössä kokemus valeria.

Valeria

”Tutustuin aluksi laitteeseen ja etsin itselleni sopivaa tehoa. Pieneen kihelmöintiin tottuu pikkuhiljaa ja tehoa voi sitten lisätä tarvittaessa. Päivittäisen käytön jälkeen myös migreenin kohtaustiheys on harventunut, samoin lääkkeiden käyttö! Marraskuun aikana en ole ottanut yhtäkään kohtauslääkettä ja tästä on hyvä jatkaa!”

Lue lisää asiakkaidemme kokemuksia MYND-migreenipannasta täältä >>