Jopa 80 % suomalaisista kärsii selkäkivusta jossain vaiheessa elämäänsä. Selkäkipu on yleistä ja se myös kroonistuu helposti. Vakava selkäkipu on kuitenkin onneksi kohtalaisen harvinaista.

Lääkkeettömät kivunhoitokeinot ovat kivunhoidon lähtökohta ja niitä tulisikin käyttää aina ensisijaisesti. Keskeisiä lääkkeettömiä hoitokeinoja ovat liikunta, erilaiset fysikaaliset hoidot kuten kylmä- ja lämpöhoito sekä TENS-hoito. TENS-hoito auttaa kivunlievityksen lisäksi toimintakyvyn ja elämänlaadun parantamiseen.

TENS-laite on tehokas apu selkäkipuun

TENS-laite sopii lähes kaikenlaisen selkäkivun turvalliseen ja tehokkaaseen kivunlievitykseen.

Miten TENS-laite lievittää kipua?

TENS-laite lievittää kipua tehokkaasti ja haittavaikutuksettomasti. TENS-laitteen toiminta perustuu TENS-teknologiaan, eli transkutaaniseen hermostimulaatioon.

Toisin kuin kipulääkkeet, TENS-laite kohdistaa kivunlievityksen juuri kipukohtaan eikä rasita kehoa. TENS-laite alkaa lievittää kipua heti ja kivunlievitys jatkuu koko käytön ajan sekä vielä useiden tuntien ajan käytön jälkeen. Säännöllinen TENS-laitteen käyttö voi myös vähentää kroonista kipua yleisesti.

TENS-laite lievittää kipua kahdella eri tapaa: estämällä kipusignaalien kulun aivoihin (kipuportti) sekä vapauttamalla endorfiineja eli elimistön luonnollisia kivunlievitysaineita. TENS-laitteissa on asetettuna erilaisia ohjelmia, joista osa hyödyntää kipuporttia, osa endorfiinien vapautusta ja osa molempia kivunlievitystapoja. Kivunlievityksen lisäksi TENS-hoito parantaa hoidettavan alueen verenkiertoa poistaen ja ehkäisten lihasjumeja.

Millaisiin selkäkipuihin TENS-laitteesta voi olla apua?

TENS-laitteen avulla voi hoitaa lähes kaikenlaista selkäkipua turvallisesti. TENS-hoito sopii niin lihas-, nivel-, kuin hermoperäisenkin selkäkivun hoitoon.

TENS-laitetta voi käyttää mm.

✅ krooniseen selkäkipuun
✅ iskiaskipuun
✅ niska- ja hartianseudun sekä selän lihasten jumeihin
✅ akuuttiin selkäkipuun
✅ noidannuoleen
✅ kuukautisista aiheutuvaan selkäkipuun
✅ raskaus- ja synnytyskipuihin

TENS-laitteissa on erilaisia ohjelmia, mikä mahdollistaa tehokkaan kivunlievityksen hyvinkin erityyppisiin kiputiloihin.

TENS-laitteiden ohjelmat on suunniteltu erilaisiin kivunlievitystarpeisiin ja laitteissa on juuri näihin vaivoihin suunnitellut ohjelmat, taajuudet ja asetusvaihtoehdot. Osassa TENS -laitteista on myös manuaalisia ohjelmia, joissa on mahdollista säätää ohjelma-asetuksia (esim. pulssin kesto, taajuus, stimulaation muoto) manuaalisesti.

Osa TENS-ohjelmista toimii matalalla taajuudella vapauttaen endorfiineja ja lievittäen tehokkaasti kroonista selkäkipua. Osa ohjelmista käyttää korkeaa taajuutta ja lievittää kipua kipuportin avulla. Nämä ohjelmat sopivat hyvin esimerkiksi akuutin selkäkivun lievittämiseen. Ohjekirjasta löydät ohjelmien kuvaukset sekä ihoelektrodien asetteluohjeet.

Mikä on paras TENS-laite selkäkivun lievitykseen?

Perfect TENS -kivunlievittäjä

Perfect TENS -kivunlievittäjä on hyvin monipuolinen TENS-laite, joka sopii useista eri syistä johtuvan selkäkivun lievitykseen. Laitteessa on 8 erilaista esiasetettua ohjelmaa, joista moni sopii selkäkivun lievitykseen. Jokaisessa ohjelmassa voimakkuutta voi säätää 60 eri voimakkuustasolla. Laitteessa on myös manuaalinen ohjelma, joka mahdollistaa hyvin yksilöllisen hoidon.

Perfect TENS -laitteessa on mukana 4kpl-pakkaus neliönmuotoisia ihoelektrodeja, jotka sopivat hyvin selkäkivun hoitoon. Nettisivuiltamme voi tilata myös suurempia ihoelektrodeja, joiden avulla kivunlievitys suuremmilla kehon alueilla voi olla vieläkin tehokkaampaa.

Lue asiakkaidemme kokemuksia Perfect TENS -kivunlievittäjästä täältä >>

76.90


Tehokas ja helppokäyttöinen kivunlievittäjä esimerkiksi niska-, hartia-, selkä-, ja polvikipuihin. Lievittää kipua TENS-teknologian avulla. Laitteessa on 8 valmista ohjelmaa sekä 1 manuaalinen ohjelma.

🚚 Ilmainen toimitus
2 vuoden takuu

Sports TENS -kivunlievittäjä

Sports TENS -kivunlievittäjä on suunniteltu erityisesti paljon urheilevalle. Tässä laitteessa yhdistyy sekä TENS-, EMS-, että hierontastimulaatio.

Laitteen TENS-ohjelmilla voidaan lievittää vammoista tai liiallisesta harjoittelusta aiheutuvaa selkäkipua tehokkaasti.

Hellävaraiset hierontaohjelmat rentouttavat ja vähentävät stressiä.

EMS-ohjelmia voidaan käyttää kuntoutukseen ja lihasten aktivointiin. Kivunlievitystä varten laitteessa on 10 esiasetettua TENS-ohjelmaa sekä 2 manuaalista TENS-ohjelmapaikkaa.

159.00


Tehokas ja monipuolinen laite kivunlievitykseen, urheiluvammoista kuntoutumiseen sekä hierontaan. Laite lievittää kipua TENS-teknologian avulla ja kuntouttaa sekä aktivoi lihaksia EMS-teknologian avulla. Lisäksi laitteessa on rentouttavia hierontaohjelmia. Sopii sekä ammattilais- että kotikäyttöön.

🚚 Ilmainen toimitus
2 vuoden takuu

Ova Plus -kivunlievittäjä

Ova Plus -kivunlievittäjä on paras vaihtoehto kuukautisista ja endometrioosista johtuviin selkäkipuihin.

Laitteessa on 4 erilaista ohjelmaa, jotka on tarkoitettu kuukautis- ja endometrioosikipujen hoitoon. Jokaisessa ohjelmassa voimakkuutta voi säätää välillä 1-20.

Ova Plus -laitteen ihoelektrodit ovat hieman tavallisia ihoelektrodeja isommat, joka auttaa lievittämään kipua laajemmalta alueelta. Laite on pienikokoinen ja helppokäyttöinen, ja sitä voi käyttää kätevästi vaikka vaatteiden alla päivän mittaan.

Lue asiakkaidemme kokemuksia Ova Plus -kivunlievittäjästä täältä >>

 

87.90


Tutkitusti tehokas apu kuukautiskipujen ja endometrioosikipujen lievitykseen. Lievittää kipua TENS-teknologian avulla. Laitteessa on 4 valmista ohjelmaa ja se on erittäin pienikokoinen.

🚚 Ilmainen toimitus
2 vuoden takuu

Perfect MamaTENS -kivunlievittäjä

Perfect MamaTENS -kivunlievittäjä on suunniteltu raskaus- ja synnytyskipujen lievitykseen.

Laitteen ohjelmat ovat suunniteltu lievittämään selkäkipua tehokkaasti raskauden viimeisinä viikkoina sekä synnytyksen aikana. Perfect MamaTENS -laitetta voi käyttää myös synnytyksen jälkeen yleisen selkäkivun lievitykseen.

Lue asiakkaidemme kokemuksia Perfect MamaTENS -kivunlievittäjästä täältä >>

 

69.90


Turvallinen, tehokas ja kätilöiden suosittelema tapa lievittää raskaus- ja synnytyskipuja sekä raskauden jälkeisiä selkäkipuja. Lievittää kipua TENS-teknologian avulla.

🚚 Ilmainen toimitus
2 vuoden takuu