YLEISET

MYND-migreenipanta Migreenin hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Voidaan käyttää myös kroonisen päänsäryn hoitoon.

Perfect TENS Lihas- ja nivelkipujen hoitoon sekä hierontaan eri alueilla kehoa.

Perfect PFE Woman Naisten kaikkien eri virtsankarkailutyyppien hoitoon, lantionpohjan lihasten vahvistamiseen ja ulosteinkontinenssin hoitoon.

Unicare Uusi malli supersuositusta Perfect PFE Woman -laitteeista. Sopii myös endometrioosikivun lievitykseen.

Kegel Toner Ponnistusinkontinenssin hoitoon ja lantionpohjan lihasten vahvistamiseen erityisesti synnytyksen jälkeen.

Sure Pro Monipuolinen lantionpohjan lihasten harjoittaja erityisesti ammattilaiskäyttöön.

Perfect PFE Men Miesten lantionpohjan lihasten vahvistamiseen sekä virtsankarkailun, ulosteinkontinenssin ja erektiohäiriöiden hoitoon.

Uniglo Anti-Aging -laite kehon kiinteytykseen sekä ryppyjen ja selluliitin vähentämiseen.

Ova Plus Kuukautiskipujen sekä endometrioosista johtuvien kipujen hoitoon.

Sports TENS Lihasten hierontaan, kehon kiinteyttämiseen sekä urheiluvammoista aiheutuvan kivun hoitoon.

Perfect MamaTENS Raskaus- ja synnytyskipujen lievittämiseen sekä synnytyksen jälkeisten kipujen lievittämiseen.

Tämän artikkelin avulla löydät helposti itsellesi sopivimman TENS-laitteen >>

Tavarantoimittajamme TensCare LTD on Euroopan johtava TENS-laitteiden jakelija. Laitteet ovat korkealaatuisia ja huolellisesti testattuja ja niiden luotettavuus on todistettu käytössä jo 25 vuoden ajan. Kaikilla TENS-laitteillamme on 2 vuoden takuu sekä ilmainen toimitus. Asiantunteva asiakaspalvelumme palvelee kaikissa laitteen toimintaan tai ostamiseen liittyvissä kysymyksissä sekä suomeksi että ruotsiksi.

Huomioithan myös, että elektrodien laadussa ja kestävyydessä on huomattavia eroja eri valmistajien välillä. Verkkokaupassamme myytävät itsekiinnittyvät ja uudelleen käytettävät elektrodit ovat kliinisesti testattuja ja korkealaatuisia.

TENS on lyhenne sanoista Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation (transkutaaninen hermostimulaatio).

TENS on hoitomenetelmä, jota kipuklinikat ja fysioterapeutit käyttävät kaikkialla maailmassa. TENS lievittää kipua ja saattaa siten vähentää esimerkiksi kipulääkityksen tarvetta. Hoidossa on kyse elimistön oman kivunhallintajärjestelmän stimuloinnista.

KIPUPORTTI

TENS-laite lähettää ihon läpi hellävaraisen sähköimpulssin kivunlähteen lähelle asetettavien elektrodien kautta. Sähkö stimuloi kosketus- ja lämpötila-aistimuksia välittäviä hermoja. Nämä hermot kytkeytyvät samoihin selkäytimen kohtiin kuin kipua välittävät hermot. Tuntohermon voimakas signaali vapauttaa selkäytimessä kemiallisia yhdisteitä, jotka estävät kipusignaalin kulun selkäydintä pitkin aivoihin. Tämä ilmiö tunnetaan ”kipuporttina”.

Kipuportin avulla TENS-laite lievittää kipua päällä ollessaan. Vaikutus laantuu 1–2 tunnin kuluttua. Voit kokeilla lopettaa hoidon tunniksi ja jatkaa sitä sen jälkeen. TENS-hoitoa voi käyttää useita kertoja päivässä.

ENDORFIINIEN VAPAUTTAMINEN

Kun TENS-laite säädetään matalalle taajuudelle, se saa elimistön myös vapauttamaan endorfiineja jotka ovat kehon omia rentouttavia ja kipua lieventäviä, morfiininkaltaisia aineita.

Endorfiininvapautustilassa hoidon kipua lieventävä vaikutus voimistuu huippuunsa noin 40 minuutissa ja voi kestää jopa neljä tuntia laitteen sammuttamisen jälkeen. Useimmilla ihmisillä kipu lievittyy ja joillakin jopa poistuu kokonaan. Joissakin tapauksissa on myös mahdollista, että vaikutusten havaitsemiseksi TENS-laitetta on käytettävä säännöllisesti pidemmän aikaa.

Endorfiininvapautustila toimii parhaiten silloin, kun voimakkuus on riittävä aiheuttamaan myös pieniä lihassupistuksia. Kun lihassupistuksia on jatkunut noin 20 minuutin ajan, lihakset saattavat kipeytyä. Jos näin tapahtuu, hoito tulisi lopettaa siltä erää. Endorfiininvapautus toimii tehokkaimmin, kun hoitokerran kesto on 20–40 minuuttia.

TENS-LAITTEEN KÄYTTÄMINEN

Voit käyttää TENS-laitetta niin paljon ja usein kuin tarpeen. Jopa jatkuva käyttö on mahdollista. Elektrodeja tulee kuitenkin siirtää säännöllisesti (vähintään 12 tunnin välein), jotta iho saa hengittää.

Jos lihakset kipeytyvät, tulee hoito lopettaa siltä erää ja jatkaa, kun lihakset ovat taas palautuneet.

TENS-hoidolla voidaan lievittää monenlaisista syistä johtuvaa kipua. Se sopii niin lihasperäisten, nivelperäisten kuin hermoperäistenkin kipujen hoitoon. Lisäksi sitä voidaan käyttää myös tuki- ja liikuntaelinperäisten kipujen kuten pitkäaikaisen kivun hoitoon. TENS-hoitoa käytetään usein myös kivunlievitykseen synnytyksen alkuvaiheissa. Muita esimerkkejä kivuista, joita on mahdollista lievittää TENS-hoidon avulla ovat migreenikivut, kuukautiskivut ja urheiluvammojen aiheuttamat kivut.

TENS-laitteita voidaan käyttää kivunlievitykseen ainoana hoitona tai yhdessä muiden hoitojen kanssa. Voit turvallisesti jatkaa TENS-hoitoa niin kauan, kuin se lievittää kipuasi. Vaikutus saattaa loppua muutaman tunnin kuluttua kun keho tottuu stimulaatioon. Jos näin tapahtuu, kannattaa pitää noin tunnin tauko ja tämän jälkeen jatkaa hoitoa.

Valikoimastamme löytyy sekä TENS-laitteita että EMS-laitteita. Joissakin laitteissamme on sekä TENS- että EMS-ohjelmia, mutta osa laitteista toimii joko ainoastaan TENS-teknologialla tai EMS-teknologialla. Molemmat hoitomuodot ovat turvallisia, lääkkeettömiä sekä sivuvaikutuksettomia.

Vaikka EMS/TENS-laitteet toimivat samalla toimintaperiaatteella, ei kaikkia vaivoja voida kuitenkaan hoitaa yhdellä laitteella.

TENS-laitteet ovat kotikäyttöön sopivia lääkinnällisiä laitteita, joiden avulla voi hoitaa niin lihas-, nivel-, kuin hermoperäistäkin kipua tehokkaasti.

TENS-laitteet on suunniteltu erilaisiin kivunlievitystarpeisiin ja laitteissa on juuri näihin vaivoihin tarkasti suunnitellut ohjelmat, taajuudet ja asetusvaihtoehdot. Lisäksi esimerkiksi laitteiden teho, voimakkuuden säätömahdollisuus, koko, virtalähde sekä helppokäyttöisyys voivat vaihdella. Osassa laitteista on myös mahdollista säätää ohjelma-asetuksia (esim. pulssin kesto, taajuus, stimulaation muoto) manuaalisesti.

Esimerkiksi Perfect MamaTENS -laitteen ohjelmat on suunniteltu juuri synnytyskipujen lievittämiseen ja ohjelmat ovat hyvin erilaiset kuin vaikkapa niskakipujen hoitamiseen tarkoitetut. Ova Plus -kivunlievittäjä on taas suunniteltu endometrioosi- ja kuukautiskipujen hoitamiseen ja tähän suunniteltujen ohjelmien lisäksi laite on pienikokoinen ja yksinkertainen käyttää, jotta sitä on helppo käyttää päivän mittaan vaatteiden alla. 

Jos haluat hoitaa lihas-, nivel-, tai hermokipuja yhdellä TENS-laitteella kehon eri osissa, Perfect TENS -kivunlievittäjä, sopii kuitenkin hyvin tähän tarkoitukseen laitteen monipuolisuutensa johdosta. Laitteessa on 8 erilaista valmista ohjelmaa sekä manuaalinen ohjelma, joten laitetta voidaan käyttää erilaisten kipujen lievitykseen ympäri kehoa. Perfect TENS -laite ei kuitenkaan välttämättä lievitä yhtä tehokkaasti esimerkiksi migreeniä, endometrioosikipuja tai raskaus- ja synnytyskipuja, kuin näiden lievittämiseen erityisesti tarkoitetut laitteet. 

EMS-laitteet sopivat kivunlievityksen sijaan lihasten aktivointiin ja niiden vahvistamiseen.

EMS-hoidossa eli lihasten sähköstimuloinnissa stimuloidaan tiettyä liharyhmää lähettämällä sähköimpulsseja ihon läpi. EMS-hoitoa voidaan käyttää esimerkiksi virtsankarkailun hoitoon ja lantionpohjan vahvistamiseen, lihasten uudelleenkouluttamiseen, lihasten rentouttamiseen ja lihasharjoitteluun.

Myös eri EMS-laitteiden välillä on eroa. Esimerkiksi lantionpohjan harjoittajien eroavat kehon muille alueille tarkoitetuista EMS-laitteista ohjelmiltaan, asetuksiltaan sekä käyttötavaltaan.

Lue blogistamme tarkemmin EMS- ja TENS-laitteiden eroista

Lääketieteellisestä kirjallisuudesta ei löydy mainintoja TENS-hoidon vaikutuksista muihin implantteihin kuin sydämentahdistimiin.

TENS-hoidossa käytettävät sähköimpulssit tunkeutuvat vain noin sentin syvyyteen ihon alle ja sisältävät vain hyvin pienen määrän energiaa (vain sen verran, kuin tarvitaan hermon aktivoimiseen), minkä vuoksi niillä ei pitäisi olla sivuvaikutuksia.

TENS-hoitoa ei kuitenkaan suositella annettavan kasvojen tai pään alueelle, jos sinulla on metallinen implantti kasvojen tai pään alueella (esimerkiksi metallinen hammaspaikka).

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen TENS-laitteen käyttöön alueella, jossa sinulla on metallinen implantti, suosittelemme, että konsultoit lääkäriäsi.

Ihoelektrodien kanssa käytettävää TENS-laitetta ei voi käyttää, jos sinulle on asennettu sydämentahdistin tai jokin muu elektroninen lääketieteellinen laite. TENS-laitteen ja muiden elektronisten lääketieteellisten laitteiden samanaikainen käyttö saattaa aiheuttaa toimintahäiriöitä. Stimulaatio implantoidun laitteen välittömässä läheisyydessä voi vaikuttaa joidenkin mallien toimintaan.

Voit kuitenkin käyttää lantionpohjan harjoittajaa, jos sinulla on sydämentahdistin, sillä laitetta käytetään emätin- tai anaalielektrodin kanssa.

Jos sinulla on tai epäillään olevan epilepsia, sinun tulee noudattaa varovaisuutta TENS/EMS-laitteen käytössä, koska stimulaatio saattaa madaltaa kohtauskynnystä.

Suosittelemme käyttämään laitetta aluksi nostaen voimakkuutta noin 20-25mA:n tasolle. Tällä voimakkuudella käyttäjät alkavat yleensä tuntea stimulaatiota. Jos laitteen käyttö ei tunnu epämiellyttävältä eikä sinulle tule oireita lähestyvästä kohtauksesta, käytölle ei ole estettä. 

Jos sinulla on epilepsia ja laitteen käyttö epäilyttää, suosittelemme sinua kysymään asiasta lääkäriltäsi.

TOIMITUS JA PALAUTUS

Tilaukset pyritään toimittamaan asiakkaalle 1-5 arkipäivän kuluessa tilauksen tekemisestä, jos tuotteita on Suomen varastossa. Tilauksen toimituksen kestäessä ennakoitua pidempään, saa asiakas tästä erillisen ilmoituksen.

Uusissa laitteissa viat ovat erittäin harvinaisia. Varmistathan siis aina ensin, että olet lukenut käyttöohjeet huolellisesti. Useimmat laitteemme käynnistyvät niin, että virtanäppäintä pidetään pohjassa vähintään viiden sekunnin ajan. Varmistathan myös, että paristokäyttöisessä laitteessa paristot ovat oikein päin ja paristoissa on virtaa. Akkukäyttöisten laitteiden kohdalla varmista, että akku on ladattu täyteen.

Jos edellä mainituista ohjeista ei ole apua, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@tenslaite.fi lisäohjeita varten.

Laitteiden tekniset viat ovat hyvin harvinaisia. Varmistathan siis ensin, että olet lukenut käyttöohjeet huolellisesti.

Jos olet noudattanut käyttöohjeita tarkasti ja koet, että tuotteesi on viallinen, olethan meihin yhteydessä sähköpostitse asiakaspalvelu@tenslaite.fi tarkempia ohjeita varten. Pyrimme aina lähtökohtaisesti ratkaisemaan laitteeseen liittyvän ongelman ilman, että asiakkaan tarvitsee lähettää laitetta meille.

ETHÄN SIIS LÄHETÄ LAITETTA MEILLE, ENNEN KUIN OLET OTTANUT MEIHIN YHTEYTTÄ JA OLEMME ANTANEET SINULLE OHJEISTUKSEN, KUINKA LAITE SAADAAN TOIMIMAAN.

Jos lähetät laitteesi meille ilman, että asiasta on ensin sovittu sähköpostitse tai puhelimitse, vastaat itse laitteen lähetyskustannuksista sekä muista aiheutuneista kustannuksista.

Verkkokaupasta tilatuilla tuotteilla on kuluttajasuojalain mukainen 14 vuorokauden palautusoikeus tilauksen vastaanottamisesta. Jos haluat palauttaa tuotteen, sen on oltava käyttämätön ja myyntikuntoinen. Tuotteen hygieniaosien eli esimerkiksi ihoelektrodien tai emätinelektrodin tulee olla avaamattomassa sinetöidyssä pakkauksessaan.

Ilmoitus palauttamisesta on tehtävä 14 vuorokauden sisällä tilauksen vastaanottamisesta.

Jos haluat tehdä palautuksen, tee ENSIN palautusilmoitus osoitteeseen asiakaspalvelu@tenslate.fi, niin lähetämme sinulle pakkauksen päälle teipattavan palautuslapun sähköpostitse. Jos et pysty tulostamaan lähettämäämme palautuslappua, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@tenslaite.fi niin annamme sinulle vaihtoehtoisen toimintaohjeen. Kauppias ei vastaa ilmoittamatta jätetyistä palautuksista.

Tuotteet palautetaan asiakaspalautuksena. Veloitamme asiakkaalta palautuksesta aiheutuvat välittömät kustannukset 8,90 euroa, jotka vähennämme palautettavasta summasta ennen palautusta.

 • Pakkaa palautettavat tuotteet huolellisesti esimerkiksi samaan laatikkoon, jossa ne toimitettiin.
 • Sulje pakkaus.
 • Teippaa palautuslappu laatikon päälle ja peitä paketissa ennestään olevat viivakoodit/osoitetarrat.
 • Vie paketti Postin toimipisteeseen ja ota palautuksesta saamasi kuitti talteen.

Palautuksen saavuttua varastollemme, palautamme rahat mahdollisimman nopeasti, kuitenkin viimeistään 14 päivän kuluttua palautuksen saapumisesta meille. Palautus suoritetaan samalla maksutavalla, jota tilauksessa on käytetty. 

Huomioithan, että laitteen tulee olla käyttämätön ja hygieniaosien eli elektrodien tulee olla sinetöidyssä avaamattomassa pakkauksessa, jotta tilaus on palautuskelpoinen. Jos lähetät meille takaisin tilauksesi, joka ei ole palautuskelpoinen, joudumme veloittamaan sinulta postikulut sekä muut virheellisestä palautuksesta aiheutuneet kustannukset (25€) ja lähettämään tilauksen sinulle takaisin.

Käsittelemme palautukset eri varastolla kuin mistä tilaukset toimitetaan, joten ethän yritä tehdä palautusta vastoin ohjeitamme esim. palautustunnuksen avulla. Jos et toimi palautusehtojemme mukaisesti, veloitamme palautusmaksun lisäksi paketin uudelleenlähetyksestä aiheutuvat kustannukset sinulta.

LANTIONPOHJAN LIHASTEN VAHVISTAMINEN JA VIRTSANKARKAILU

Lantionpohjan harjoittajien käyttöä pidetään tehokkaimpana tapana ehkäistä ja hoitaa virtsankarkailua. Joka kolmas nainen ei kuitenkaan tiedä, kuinka lantionpohjan lihaksia harjoitetaan tai ei pysty suorittamaan harjoitteita itsenäisesti. Lantionpohjan harjoittajat pystyvät tarjoamaan naisille merkittävää apua lantionpohjan lihaksiin tutustumisessa ja lihasten supistumisen tunteen tunnistamisessa. Lisäksi ne parantavat lihasten kuntoa ja vähentävät lihasheikkoudesta aiheutuvia ongelmia. Myös miehet voivat käyttää lantionpohjan harjoittajia joko anaalielektrodin tai iholle kiinnittyvän elektrodin avulla.

Lantionpohjan harjoittajan käytön edut:

– vahvistaa lantionpohjan lihaksia
– auttaa ennaltaehkäisemään ja vähentämään virtsankarkailua
– hoitaa itse ongelmaa eikä vain lievitä oireita
– auttaa vähentämään kroonista lantion alueen kipua
– edistää miesten eturauhasen toimintaa
– lääkkeetön hoito ilman sivuvaikutuksia
– turvallinen ja helppo käyttää kotona
– tehokas leikkaukseton hoito
– vähentää tarvetta suojien käyttöön
– parantaa naisten seksielämää vahvistamalla lantionpohjan lihaksia
– auttaa välttämään peräsuolen ulosluiskahdusta

Mitä hyötyä lantionpohjan harjoittajasta voi olla virtsankarkailun hoidossa?

Lantionpohjan harjoittajat ovat kotikäyttöön tarkoitettuja EMS-laitteita (EMS = lihasten sähköinen stimulointi), jotka auttavat naisia vahvistamaan lantionpohjan lihaksiaan ja hallitsemaan niitä itse. EMS-laitteiden toiminta perustuu siihen, että lantionpohjan lihaksia stimuloidaan hellävaraisesti emätin- tai anaalielektrodin tai ihoelektrodien välityksellä. Kun lantionpohjan lihakset vahvistuvat ja aktivoituvat, sinun on helpompaa hallita rakkoasi itse. Parhaat tulokset saavutetaan yhdistämällä EMS-laitteiden käyttö ilman laitetta tehtäviin lantionpohjan harjoitteisiin.

Lantionpohjan harjoitteiden tehokkuus erityisesti synnytyksen jälkeen on osoitettu useissa tutkimuksissa.

Mitä hyötyä lantionpohjan harjoittajista voi olla ulosteinkontinenssin hoidossa?

Ulosteinkontinenssi voi johtua heikoista tai huonosti toimivista sulkijalihaksista tai niitä kontrolloivien hermojen vaurioitumisesta.

Lihasten sähköisen stimuloinnin eli EMS-hoidon avulla lihaksia voidaan uudelleenkouluttaa supistumaan. Hoidon tavoitteena on edetä pikkuhiljaa aktiivisiin harjoitteisiin ja palauttaa siten lantionpohjan lihasten voima, kestävyys ja hallinta mahdollisimman hyvälle tasolle.

Kyllä. Perfect PFE Woman-, Unicare-, ja Sure Pro -lantionpohjan harjoittajat soveltuvat myös lantion alueen kipujen lievitykseen.

URGE- sekä PAIN-ohjelman käyttö saa kehon vapauttamaan endorfiineja – elimistön luonnollisia kipulääkkeitä – ja lievittää siten lantion alueen kipua. URGE- ja PAIN-ohjelmia voidaan käyttää sekä emätin-, anaali-, että ihoelektrodien kanssa.

Lantionpohjan harjoitteet vahvistavat ja aktivoivat lantionpohjan lihaksia sekä lisäävät verenkiertoa lantionpohjan alueella.

Vahvat ja oikein toimivat lantionpohjan lihakset auttavat raskauden tuoman ylimääräisen painon kannattelussa, helpottavat synnyttämistä ja edistävät lisääntyneen verenkierron myötä vaginan ja peräaukon välisen alueen parantumista synnytyksen jälkeen.

Lantionpohjan lihasten hyvä kunto myös ennaltaehkäisee alatiesynnytyksen usein aiheuttamia virtsankarkailuongelmia.

Joka seitsemäs mies kärsii jonkinlaisesta inkontinenssista elämänsä aikana. Lantionpohjan lihasten harjoittaminen voi tuntua monista miehistä erikoiselta ajatukselta, koska nämä harjoitukset yhdistetään paljon useammin naisiin. Lihasten kunnon ylläpito on kuitenkin yhtälailla tärkeää myös miehille. Lantionpohjan lihakset ovat piilossa lantion alla, mutta niillä on monta tärkeää tehtävää. Ne tukevat sisäelimiä sekä ehkäisevät virtsan- ja ulosteenpidätysongelmia.

Lantionpohjan harjoittajan avulla voi treenata lantionpohjan lihaksia tehokkaasti ja vaivatta ja siten ennaltaehkäistä ja hoitaa lantion alueen vaivoja. Perfect PFE Men on miehille suunniteltu lantionpohjan harjoittaja, joka stimuloi lantionpohjan lihaksia hellävaraisesti ihoon kiinnittyvien elektrodien tai anaalielektrodin välityksellä. Laite on helppokäyttöinen eikä sinun tarvitse aktivoida lihaksia itse, vaan laite tekee treenin puolestasi.

Erektiohäiriön hoito lantionpohjaa vahvistamalla

Noin 20% kaikenikäisistä miehistä kärsii lievistä erektiohäiriöistä. Ajoittaiset erektiovaikeudet ovat kuitenkin tavallisia, ja niistä kärsii joskus lähes jokainen mies. On hyvä muistaa, ettei erektiohäiriö ole sairaus, vaan oire. Jos häiriön taustalla on perussairaus, on huolehdittava sairauden hyvästä hoidosta. Jotkin lääkkeet aiheuttavat erektiohäiriötä ja tällöin lääkkeen vaihtaminen saattaa tuoda avun ongelmaan.

Jos erektiovaikeus on verenkiertoperäinen, lantionpohjan lihasten vahvistaminen on tehokas apu ongelmaan. Lantionpohjan treenaaminen parantaa tutkitusti erektiota ja voimistaa myös orgasmia. Säännöllisellä lantionpohjan lihasten jumpalla voi välttää jopa kokonaan lääkityksen.

Lantionpohjan lihaksia voi harjoittaa myös ilman välineitä, mutta lihasten löytäminen voi olla vaikeaa ja treeni voi unohtua helposti. Samoin kuin kuntosaliharjoittelussa, on muistettava harjoittaa lihaksia kohtuudella ja usein saadakseen tuloksia.

Lantionpohjan lihasten harjoittelu eturauhasen poiston jälkeen

Lantionpohjan harjoitteet ovat erittäin tärkeitä myös miehille, erityisesti eturauhasen poiston tai inkontinenssileikkauksen jälkeen. Ensimmäisten viikkojen aikana eturauhasen poiston jälkeen lähes kaikki potilaat kärsivät jonkinasteisesta virtsainkontinenssista. Lantionpohjan lihaksia vahvistavat harjoitukset voivat olla erittäin tehokas apu kontinenssin palauttamisessa.

Tutkimuksessa, jossa seurattiin miehiä vuoden ajan eturauhasen poiston jälkeen, todettiin lantionpohjan harjoitteiden tehokas vaikutus inkontinenssin hoidossa. Miehille tarkoitettu lantionpohjan harjoittaja auttaa paikallistamaan lantionpohjan lihakset ja harjoittamaan niitä, jolloin lihasten vahvistuminen estää virtsankarkailun.

Tyypillisimmillään eturauhasen poistoa seuraavien kolmen kuukauden aikana esiintyvä virtsankarkailu on lievää. Tämäkin voi kuitenkin tuntua erittäin stressaavalta potilaan toipuessa leikkauksesta ja odottaessa paluuta normaaliin elämään – lieväkin inkontinenssi on kuitenkin kiusallista, kun potilas joutuu esimerkiksi käyttämään virtsankarkailusuojia töissä.

Haluamme korostaa, että harjoituksia tulee tehdä kohtuudella ja usein. Monissa tapauksissa potilaat odottavat tuloksia epärealistisen nopeasti. Tilanne on kuitenkin sama kuin kuntosaliharjoittelussa: tulokset eivät ole välittömiä, eikä näkyviä vatsalihaksia saa käymällä salilla kerran viikossa. Virtsarakon toiminnan parantaminen lantionpohjan harjoitteilla edellyttää pitkäjänteisyyttä, säännöllisyyttä ja tehokkaita harjoituksia, aivan kuten lihaskunnon kasvattaminenkin.

Kolme kuukautta eturauhasleikkauksen jälkeen virtsankarkailu on parantunut 70 %:lla potilaista. Virtsankarkailun katsotaan parantuneen, kun suojien käytöstä voidaan luopua. Vuoden kuluttua leikkauksesta enää 4 % potilaista kärsii inkontinenssista siinä määrin, että se vaikuttaa elämään.

Ulosteinkontinenssin hoito lantionpohjan lihaksia vahvistamalla

Ulosteinkontinenssi voi johtua heikoista tai huonosti toimivista sulkijalihaksista tai niitä kontrolloivien hermojen vaurioitumisesta. Tarkoituksena on uudelleenkouluttaa peräsuolen sulkijalihas ja muut lantionpohjan lihakset supistumaan tehokkaammin.

Hoidon tavoitteena on edetä pikkuhiljaa aktiivisiin harjoitteisiin ja palauttaa siten lantionpohjan lihasten voima, kestävyys ja hallinta mahdollisimman hyvälle tasolle.

Lantionpohjan harjoittajista voi olla sinulle apua, jos kykysi supistaa sulkijalihasta puuttuu kokonaan tai on vajavainen. Käytä STRESS- tai TONE-ohjelmia. Voimakkuuden tulisi olla niin suuri kuin mahdollista ilman, että se tuntuu kivuliaalta. Jos mahdollista, pyri supistamaan lihaksia itse samaan aikaan laitteen aikaansaaman lihassupistuksen kanssa.

Inkontinenssi eli virtsankarkailu on yleinen vaiva, jonka vakavuus voi vaihdella satunnaisista pienistä vuodoista täydelliseen virtsarakon ja suolen hallinnan menetykseen. Inkontinenssia voi esiintyä kaiken ikäisillä, mutta todennäköisyys kasvaa iän myötä. Inkontinenssia voidaan kuitenkin hoitaa tehokkaasti ja usein jopa parantaa kokonaan.

Virtsainkontinenssi johtuu usein heikosta tai venyneestä lantionpohjan lihaksistosta. Lantionpohjan lihasten tehtävä on tukea vatsan ja lantion alueen elimiä ja auttaa virtsarakon ja suolen hallinnassa. Lisäksi lantionpohja auttaa kannattelemaan vauvaa raskauden aikana ja tukee selkärankaa yhdessä vatsa- ja selkälihasten kanssa. Miehillä lantionpohjan lihakset vaikuttavat merkittävästi myös erektioon ja ejakulaatioon.

Inkontinenssiin voi liittyä esimerkiksi:
– virtsankarkailu liikunnan, nauramisen, yskimisen tai aivastamisen yhteydessä
– äkillinen virtsaamistarve; vaikeudet ehtiä WC:hen
– tihentynyt virtsaamistarve
– virtsaamis- tai ulostusvaikeudet
– äkillinen virtsarakon tai suolen hallinnen menetys
– pierujen pääseminen tahattomasti
– laskeuma
– kipu lantion alueella
– yhdyntäkivut

Virtsainkontinenssia voidaan usein hoitaa tehokkaasti. Hoitoratkaisut riippuvat inkontinenssin tyypistä ja syystä. Lantionpohjan harjoitteita pidetään tehokkaimpana tapana ehkäistä inkontinenssiongelmia. Alla on kuvattu lyhyesti yleisimmät inkontinenssityypit:

PONNISTUSINKONTINENSSI – Ilmenee vatsaontelon painetta kasvattavien tapahtumien (yskiminen, aivastaminen, nauraminen, painavien esineiden nostaminen, fyysinen rasitus) yhteydessä.

PAKKOINKONTINENSSI – Tähän inkontinenssityyppiin liittyy niin äkillinen virtsaamistarve, että et välttämättä ehdi WC:hen. Ilmiö tunnetaan myös nimellä yliaktiivinen rakko. Pakkoinkontinenssi yleistyy vanhetessa.

SEKAMUOTOINEN INKONTINENSSI – Yhdistää sekä pakko- että ponnistusinkontinenssin piirteitä.

Pakkoinkontinenssi eli pakkovirtsankarkailu on tila, jossa rakkolihas supistelee, vaikka rakossa on vain vähän virtsaa. Tämä koetaan pakonomaisena virtsaamistarpeena, joka saattaa johtaa myös rakon tyhjentymiseen. Pakkovirtsankarkailua kutsutaan myös yliaktiiviseksi rakoksi.

Lantionpohjan harjoittajan avulla toteutettu lantionpohjan stimulaatio auttaa pakkoinkontinenssin hoidossa rauhoittamalla lantionpohjan lihaksia ja vähentämällä virtsaamistarpeen voimakkuutta ja tiheyttä. Toisin kuin muilla hoitomuodoilla, lantionpohjan stimuloinnilla ei ole haittavaikutuksia. Lisäksi se kohdistuu aina oikeisiin lihaksiin eikä edellytä potilaalta aktiivista osallistumista.

Kaikissa lantionpohjan harjoittajissamme paitsi Kegel Toner -laittessa on valmiina pakkoinkontinenssin hoitoon tarkoitettu ohjelma (URGE).

Ponnistusinkontinenssi eli ponnistusvirtsankarkailu on yleisin inkontinenssin muoto naisilla. Siitä kärsii noin 85–90 % inkontinenssista kärsivistä naisista. Ponnistusinkontinenssia esiintyy silloin, kun rakkoon kohdistuu äkillinen paine (”ponnistus”).

Lantionpohjan lihakset sijaitsevat virtsarakon ja peräsuolen ympärillä ja kannattelevat ihmisen sisäelimiä. Kun lantionpohjan lihakset heikkenevät (synnytyksen, ikääntymisen tai ylipainon vuoksi), ne kestävät huonommin äkillisiä paineen vaihteluita. Sen vuoksi virtsaa saattaa päästä vuotamaan esimerkiksi yskiessä, aivastaessa tai fyysisen rasituksen seurauksena.

Lantionpohjan harjoittajat auttavat vahvistamaan ja aktivoimaan lantionpohjan lihaksia, parantaen niiden kuntoa ja paineenkestoa. Kaikissa lantionpohjan harjoittajissamme on valmiina STRESS-ohjelma, joka on suunniteltu nimenomaan ponnistusinkontinenssin hoitoon.

Toisin kuin muilla hoitomuodoilla, lantionpohjan stimuloinnilla ei ole haittavaikutuksia. Lisäksi se kohdistuu aina oikeisiin lihaksiin eikä edellytä potilaalta aktiivista osallistumista.

Useiden tutkimusten mukaan noin 70 %:lla ponnistusinkontinenssista kärsivistä henkilöistä oireet lievittyvät tai potilas paranee kokonaan, kun hän käyttää lantionpohjan harjoittajaa lantionpohjan aktivointiin.

Ulosteinkontinenssissa eli ulosteen pidätyskyvyttömyydessä peräaukon sulkijalihaksen toiminta on heikentynyt. Tällöin ulostetta valuu peräsuolesta muulloinkin kuin ulostaessa.

Ulosteinkontinenssi voi johtua heikoista tai huonosti toimivista sulkijalihaksista tai niitä kontrolloivien hermojen vaurioitumisesta.

Ulosteinkontinenssia voidaan hoitaa lantionpohjan lihaksia vahvistamalla. Hoidon tavoitteena on edetä pikkuhiljaa aktiivisiin harjoitteisiin ja palauttaa siten lantionpohjan lihasten voima, kestävyys ja hallinta mahdollisimman hyvälle tasolle. Tarkoituksena on uudelleenkouluttaa peräsuolen sulkijalihas ja muut lantionpohjan lihakset supistumaan tehokkaammin.

Lantionpohjan harjoittajasta voi olla sinulle apua, jos kykysi supistaa sulkijalihasta puuttuu kokonaan tai on vajavainen. Tällöin käytetään STRESS- tai TONE-ohjelmia. Voimakkuuden tulisi olla niin suuri kuin mahdollista ilman, että se tuntuu kivuliaalta. Jos mahdollista, pyri supistamaan lihaksia itse samaan aikaan laitteen aikaansaaman lihassupistuksen kanssa.

Virtsankarkailu voidaan jakaa kolmeen päätyyppiin jotka ovat ponnistus-, pakko- ja sekamuotoinen virtsankarkailu. Ponnistusvirtsankarkailussa virtsaa pääsee vuotamaan, kun ihminen yskii, nauraa, aivastaa tai tekee urheilusuoritusta. Pakkovirtsankarkailussa virtsaamistarve ilmaantuu niin äkillisesti, ettei vessaan välttämättä ehdi ajoissa. Sekamuotoisessa virtsankarkailussa yhdistyy sekä pakko- että ponnistusinkontinenssin piirteitä.

Voit lukea lisää eri virtsankarkailutyypeistä blogistamme.

Keskustelethan lääkärisi kanssa mikäli olet epävarma inkontinenssisi tyypistä.

Vulvodynia eli naisen sukuelinten kipu ja kirvely on yllättävänkin tavanomainen oire. Siitä kärsii jopa 15 % naisista jossain elämänsä vaiheessa. Vulvodynia on yleisin yhdyntäkipujen aiheuttaja 18–40-vuotiailla naisilla. Tätä pitkäkestoista kiputilaa kutsutaan vulvodyniaksi silloin, kun sen aiheuttaja ei ole mikään tunnettu sairaus ja lääkärin tutkimuksessa ulkosynnyttimien alue on ulkoisesti terveen näköinen.

Lantionpohjan fysioterapialla saadaa usein helpotusta vulvodynian oireisiin. Lähes jokaisella vulvodyniapotilaalla on jännittyneet ja huonosti toimivat lantionpohjan lihakset. Fysioterapiassa harjoitellaan rentouttamaan lantionpohjan lihaksia esimerkiksi sähköhoidon tai biopalautelaitteiden avulla.

Perfect PFE Woman – tai Unicare -lantionpohjan harjoittajan avulla hoidat vulvodyniasta aiheutuvaa kiputilaa lääkkeettömästi ja tehokkaasti kotona. Sähköhoito rentouttaa jännittyneitä lantionpohjan lihaksia ja lievittää kipua.

Lantion alaosassa sijaitseva lantionpohja koostuu kahdesta lihaskerroksesta: syvästä ja pinnallisesta. Nämä kerrokset tekevät yhteistyötä pitääkseen lantion alueen elimet terveinä.

Lantionpohjan (häpyluuhun ja häntäluuhun liittyvät) lihakset kannattelevat virtsarakkoa, kohtua ja suolia sekä osallistuvat peräaukkoa, vaginaa ja virtsaputkea kontrolloivien lihasten toimintaan.

Vahva lantionpohja auttaa mm. ehkäisemään ja hoitamaan virtsankarkailua. Lantionpohjan treeni on hyvä aloittaa jo teini-iässä ja treenin tulee olla säännöllistä. Raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen lantionpohjan harjoittelu on erityisen tärkeää.

Lantionpohjaa voidaan vahvistaa helposti ja tehokkaasti lantionpohjan harjoittajan avulla.

Yritä jännittää ja ”kohottaa” sekä emätintä että peräaukkoa ympäröiviä lihaksia yhtä aikaa, kuin yrittäisit pidättää sekä virtsaa että ilmavaivoja. Yksi nopea tapa tunnistaa lantionpohjan lihakset on lopettaa virtsaaminen kesken. Älä kuitenkaan tee tätä toistuvasti, koska se voi johtaa virtsaamisvaikeuksiin.

Kun olet löytänyt lihaksesi, muista rentouttaa lihakset ja tyhjentää rakkosi kokonaan. Jos olet edelleen epävarma siitä, käytätkö oikeita lihaksia, laita pari sormea tai peukalo vaginaasi. Harjoituksen aikana sinun pitäisi tuntea sormissasi kevyt puristus.

Tutkimusten mukaan 30 % inkontinenssista kärsivistä naisista ei pysty tahdonalaisesti supistamaan lantionpohjan lihaksiaan, vaan tarvitsee apua harjoitteiden suorittamiseen. Lantionpohjan harjoittajasta voi tällöin olla apua. Lantionpohjan harjoittaja stimuloi heikentyneitä lantionpohjan lihaksia hellävaraisesti, kliinisesti testattujen ohjelmien avulla.

Lantionpohjan harjoittaja harjoittaa lihaksia puolestasi huomaamattoman, tamponia muistuttavan elektrodin avulla. Näin lihasten voima ja sen myötä myös hallittavuus paranee.

Laitteen käytön vaikutukset lihasvoimaan ja lihasten hallittavuuteen alkavat näkyä, kun laitetta käytetään muutamien viikkojen ajan 20 minuuttia päivässä.

LANTIONPOHJAN HARJOITTAJAN KÄYTTÖ

Laitevalikoimastamme löydät 5 erilaista TENS-laitetta, jotka on tarkoitettu lantionpohjan harjoitteluun ja virtsankarkailun hoitoon:

1. Perfect PFE Woman on suosituin lantionpohjan harjoittajistamme. Laite soveltuu kaikkien eri virtsankarkailutyyppien hoitoon. Lisäksi laitteella voidaan vahvistaa lantionpohjan lihaksia sekä rentouttaa ylikireää lantionpohjaa sekä hoitaa ulosteinkontinenssia.

2. Unicare on uudistettu versio Perfect PFE Woman -laitteesta. Perfect PFE Woman -laitteen ominaisuuksien lisäksi Unicare-laitteella voidaan hoitaa myös endometrioosi- ja kuukautiskipuja. Uutena ominaisuutena Unicare toimii paristojen sijaan ladattavalla akulla ja pakkauksen mukana tulee Go Gel -liukuvoide sekä ihoelektrodit.

3. Kegel Toner on tarkoitettu naisille, jotka kärsivät ponnistusinkontinenssista eli virtsankarkailusta esimerkiksi yskiessä, nauraessa, aivastaessa, hyppiessä tai kuntoillessa. Laitteella voidaan myös vahvistaa lantionpohjan lihaksia erityisesti alatiesynnytyksen jälkeen.

4. Sure Pro on monipuolinen lantionpohjan lihasten harjoittaja. Laite soveltuu erityisen hyvin ammattilaiskäyttöön monipuolisten ohjelmiensa ansiosta.

5. Perfect PFE Men on suunniteltu miehille lantionpohjan lihasten vahvistamiseen sekä virtsankarkailun, ulosteinkontinenssin ja erektiohäiriöiden hoitoon.

Lue lisää lantionpohjan harjoittajien eroista täältä.

STRESS-ohjelmaa käytettäessä:

Ponnistusinkontinenssin hoito-ohjelma aiheuttaa ”nostavan/kiristävän” tunteen. Kasvata stimulaation voimakkuutta, kunnes tunnet voimakkaan, mutta miellyttävän tunteen. Stimulaatio jatkuu viiden sekunnin ajan ja loppuu sitten kymmenen sekunnin ajaksi. Jatka voimakkuuden kasvattamista, kunnes saavutat suurimman voimakkuuden, joka tuntuu miellyttävältä. Hoito on tehokasta vain, jos se saa lihakset supistumaan. Virta aiheuttaa kuitenkin tuntemuksia jo ENNEN tasoa, jossa lihas alkaa supistua.

Saatat joutua kasvattamaan voimakkuutta hoidon aikana pitääksesi tuntuman samanlaisena kehosi tottuessa tunteeseen. Stimulaation avulla opit, missä lantionpohjan lihaksesi sijaitsevat. Lihasten vahvistuessa voit pyrkiä pitämään ne supistuneita stimulaation loppuessa.

Kuten kaikessa muussakin harjoittelussa, myös lihasten lepuuttaminen on tärkeää. Jos tunnet kipeyttä lihaksissa, pidä lepopäiviä kunnes lihakset ovat palautuneet.

URGE-ohjelmaa käytettäessä:

Pakkoinkontinenssin hoito-ohjelma aiheuttaa ”naputtavan/sykkivän” tunteen. Tämän ohjelman stimulaatio luo pehmeämmän, värisevän tuntemuksen. Ohjelman loppuessa ja lantionpohjan rentoutuessa huomaat kuitenkin, miten paljon lantionpohjaa on aktivoitu.

Kasvata stimulaation voimakkuutta, kunnes tunnet voimakkaan, mutta miellyttävän tunteen. Jos koet hoidon aikana kipua, laske voimakkuutta ja keskustele sinua hoitavan ammattilaisen kanssa hoitoajan lyhentämisestä.

Virta kulkee emätinelektrodin kyljeltä toiselle, joten vaikka tuntuisi siltä, että elektrodin toinen puoli ei toimisi, tämä ei ole mahdollista. Laite on varustettu turvatoiminnolla, joka estää virran kulkemisen kokonaan, jos virta ei kulje virtapiirissä oikein. Tällöin laite ei siis anna ollenkaan stimulaatiota, vaan antaa näyttöön LEADS-vikailmoituksen.

Tunneaistimuksen vahvuus riippuu kuitenkin siitä, kuinka lähellä hermoa sähkövirta kulkee ja mihin suuntaan. Voi auttaa, jos muutat emätinelektrodin asentoa tai vaihdat johdinten kiinnitysjärjestystä elektrodissa. Voit myös kokeilla varovasti nostaa hieman voimakkuutta, jos stimulaation tuntemus tasaantuisi.

Jos edellä mainituista ohjeista huolimatta et saa stimulaatiota tuntumaan tasaiselta, syy epätasaiseen stimulaatioon on se, miten hermot kulkevat kehossasi. Pienellä osalla käyttäjistä hermot kulkevat niin, että elektrodin antama stimulaatio tuntuu enemmän toisella puolella kuin toisella. Toispuoleinen tuntemus saattaa johtua myös alatiesynnytyksen aiheuttamasta hermovauriosta. Toispuoleinen tuntemus ei siis johdu viasta laitteessa tai sen osissa. Tällaisissa tilanteissa suosittelemme hankkimaan Kultaisen emätinelektrodin pyöreillä kontaktilevyilläElektrodi on hieman eri mallinen, minkä johdosta stimulaatio saattaa sen avulla tuntua tasaisemmalta.

Lantionpohjan stimulaatio on turvallinen ja erittäin tehokas virtsankarkailun hoitomenetelmä, jota suosittelevat niin lääkärit kuin fysioterapeutitkin kaikkialla maailmassa. Lantionpohjan lihasten harjoittaminen on kuitenkin tärkeää myös, vaikka et kärsisi virtsankarkailusta, sillä näillä lihaksilla on monta tärkeää tehtävää.

Lantionpohjan lihasten oikeanlaista harjoittamista voi harjoitella itse, mutta oikeiden lihasten löytäminen tai niiden jännittäminen voi olla haastavaa. Lihaksia on myös mahdollista jännittää väärin. Lantionpohjan fysioterapeutti voi avustaa lihasten harjoittelussa.

Miten lantionpohjan stimulaatio toimii?

Lantionpohjan harjoittaja johtaa hellävaraisen sähkövirran hoidettavalle alueelle emättimeen tai peräsuoleen asetettavan elektrodin avulla. Myös ihoelektrodeja voidaan käyttää.

Matalataajuuksisen virran on osoitettu vähentävän tahdonvastaisen lihassupistusten syntymistä pakkoinkontinenssissa (URGE-ohjelma). Hoidon vaikutus perustuu siihen, että aivoihin lähtevien virheellisten signaalien määrä vähenee. Tuloksia voidaan saada jo kahdessa viikossa.

Ponnistusinkontinenssin (STRESS-ohjelma) hoidossa tilanne paranee hitaasti, lihassyiden vahvistuessa sekä verenkierron ja hermojen herkkyyden parantuessa. Hyvän tuloksen saavuttamiseksi hoitoa tulee jatkaa kolmen kuukauden ajan kerran päivässä.

Jos et tunne mitään, vaikka stimulaation voimakkuutta kasvatetaan, tuntoaistisi ei välttämättä toimi normaalisti. Tämän tunnon puutteen pitäisi korjaantua hoidon myötä. Lihasten ylistimuloinnin ja ikävien tuntemusten välttämiseksi suosittelemme kuitenkin, että toimit näin:
– Aseta voimakkuus tasolle 1 tai 2.
– Vedä elektrodia ulospäin, kunnes se on puoliksi ulkona.
– Kasvata voimakkuus suurimmalle miellyttävälle tasolle.
– Laita elektrodi takaisin paikoilleen.

Kun olet kehittänyt lihaksia lantionpohjan harjoittajan avulla, muista jatkaa säännöllistä lantionpohjan harjoitteiden suorittamista – lantionpohja kaipaa harjoitusta aivan kuten muutkin lihakset!

Mitä voimakkaammin lihakset supistuvat, sitä nopeammin ne vahvistuvat. Tuntohermot ovat liikehermoja herkempiä, joten riittävän harjoitustehon saavuttamiseksi stimulaation tulee tuntua varsin selkeästi. Sen ei tule kuitenkaan tuntua kivuliaalta tai muuten epämiellyttävältä.

Periaatteessa voimakkuus tulisi säätää sietorajalle. Sinun tulee vähintäänkin tuntea, kuinka lihas ikään kuin kohottautuu ylöspäin.

Jos lihaksesi eivät ole kipeät seuraavana päivänä, voit asteittain kasvattaa stimulaation kestoa ja voimakkuutta. Kun lantionpohjan lihakset vahvistuvat, voit hiljalleen kasvattaa hoidon tehoa ja kestoa. Liian voimakas stimulaatio voi aiheuttaa lihasten kipeytymistä. Tällöin hoidosta tulee pitää muutama välipäivä. Kun jatkat laitteen käyttöä, säädä voimakkuus hieman alhaisemmaksi.

Ihmisten herkkyys sähköiselle stimulaatiolle vaihtelee: monet tekijät voivat vaikuttaa siihen, mitä tunnet. Useimmat ihmiset eivät kuitenkaan tunne juuri mitään voimakkuuden ollessa alle 20. Osa ihmisistä taas pystyy käyttämään jopa laitteen suurinta voimakkuusasetusta (99).

Ennen ensimmäistä käyttökertaa suosittelemme, että kostutat elektrodin, pidät sitä kädessäsi ja säädät voimakkuutta nähdäksesi, miltä se tuntuu. Muista, että kätesi on herkempi kuin lantionpohjasi.

Kun laitteen ruudussa näkyy LEADS-ilmoitus, on aina hyvä varmistaa ensin, että johdot varmasti ovat sekä laitteessa että elektrodissa kunnolla kiinni, ja että emätinelektrodi pysyy emättimessä koko hoidon ajan. LEADS tarkoittaa kontaktiongelmaa.

LEADS-ilmoituksen laukaisee useimmiten jompi kumpi näistä kahdesta syystä:

1. Vika johdoissa tai elektrodin liitännöissä

Murtuma laitteen tai elektrodin johdossa voi aiheuttaa LEADS-vikailmoituksen. Tällöin ongelma ratkeaa kun tilaat uuden johdon sekä emätinelektrodin. Jos huomaat johdossa tai emätinelektrodissa selkeän murtuman, riittää että tilaat vain rikkinäisen osan tilalle uuden.

2. Elektrodin muoto ei sovi anatomiaasi

Ihmisten kehot ovat erilaisia. Jos elektrodin metallilevyt eivät saa hyvää kontaktia kehoosi, virta katkeaa. Tässä tapauksessa voit kokeilla:

 • käyttää apuna vesipohjaista liukastetta kontaktin parantamiseksi, esim. Go Gel -liukuvoide.
 • erilaista elektrodia: Liberty Plus -elektrodi on 4 mm leveämpi ja toimii joillakin naisilla paremmin.
 • ristiä jalkasi ja puristaa niitä yhteen; tämän pitäisi parantaa kontaktia. Jos pystyt näiden keinojen avulla käyttämään laitetta, kontakti todennäköisesti paranee muutaman viikon kuluessa stimulaation tuloksena.

Ponnistusinkontinenssin hoito

Lantionpohjan harjoittajaa käytettäessä monet ihmiset saavat näkyviä tuloksia jo 3–4 viikossa. Toisinaan ponnistusinkontinenssin hoito voi kuitenkin vaatia pidemmän ajan, koska lihasten vahvistuminen vie aikansa. Hoitoa tulisikin tarvittaessa jatkaa 12 viikon ajan. Välillä on hyvä pitää myös lepopäiviä harjoittelusta, jotta lihakset saavat levätä.

Kun Perfect PFE Woman -laitteen avulla halutaan vahvistaa lantionpohjan lihaksia, STRES-ohjelmaa tulisi käyttää 20 minuuttia päivässä. Varsinaisen hoitojakson jälkeen tulisi käyttää TONE-ohjelmaa 20 minuutin ajan kerran viikossa lantionpohjan lihaskunnon ylläpitämiseksi.

Pakkoinkontinenssin hoito

Lantionpohjan harjoittajaa käytettäessä pakkoinkontinenssi voi helpottaa hyvinkin nopeasti. Voit saada näkyviä tuloksia jopa kahdessa viikossa. Kuitenkin tässäkin hoitomuodossa tulee noudattaa kärsivällisyyttä ja jatkaa hoitoa kunnes haluttu tulos on saavutettu. Hyvän hoitotuloksen saavuttaminen edellyttää URGE-ohjelman käyttöä kerran päivässä.

Lantionpohjan harjoittajaa voi käyttää missä tahansa asennossa. Useimpien mielestä kuitenkin paras asento on maata selällään sohvalla tai sängyssä polvet hieman koukussa. Voit myös kokeilla maata kyljellään tyyny polvien välissä, jos se tuntuu mukavammalta.

Ennen 20 minuuttia kestävän hoidon aloittamista on tärkeää löytää mukava asento.

Lantionpohjan harjoittaja on tarkoitettu lantionpohjan vahvistamiseen, mutta lantionpohjan harjoittajistamme Perfect PFE Woman, Unicare sekä Sure Pro -laitteissa on myös kipuohjelma (PAIN). Tämä kipuohjelma on tarkoitettu lantion alueen kipujen lievittämiseen. Muita ohjelmia ei kannata testata kivunlievitykseen, sillä muut ohjelmat toimivat EMS-teknologialla ja kivunlievitykseen tarvitaan TENS-teknologiaa, joka löytyy ainoastaan PAIN-ohjelmasta.

Jos etsit laitetta muun kuin lantion alueen kivun lievitykseen, suosittelemme erityisesti kivunlievitykseen tarkoitetun TENS-laitteen hankkimista. Laitteessa on 8-50 erilaista ohjelmaa erilaisiin kivunlievitystarpeisiin. 

Et. Lantionpohjan harjoittajaa ei voida käyttää raskauden aikana, sillä TENS- ja EMS-hoidon mahdollisia vaikutuksia sikiönkehitykseen ei tunneta. Voit alkaa käyttää lantionpohjan harjoittajaa aikaisintaan 6 viikkoa alatiesynnytyksen jälkeen. Raskauden ja synnytyksen jälkeen lantionpohjan harjoittelu on entistäkin tärkeämpää.

Voit käyttää lantionpohjan harjoittajaa normaalisti, vaikka sinulla on kierukka. Varovaisuutta tulee kuitenkin noudattaa mikäli sinulla on kuparinen ehkäisykierukka. Eli jos stimulaatio tuntuu epämiellyttävältä, lopeta hoito ja ota yhteyttä sinua hoitavaan ammattilaiseen. On olemassa pieni riski, että stimulaatio saattaa kohdistua kohdun seinämään, jos kierukka ei ole oikealla paikallaan. Emme kuitenkaan ole saaneet asiakkailtamme palautetta, että laitteen käytössä olisi ilmennyt ongelmia.

Jos kärsit laskeumasta, sinun tulee keskustella lääkärisi kanssa ennen lantionpohjan harjoittajan käytön aloittamista.

Lantionpohjan lihasten vahvistuminen saattaa auttaa myös laskeuman hallinnassa, mutta vakavan laskeuman tapauksessa lihasten kova rasittaminen tai elektrodin asettaminen paikalleen saattaa aiheuttaa haittaa laskeuman parantumiselle.

Vakavan, kolmannen asteen laskeuman oireet ovat seuraavat:
– laskeuman paheneminen
– virtsainkontinenssi
– tunne, että muut elimet painavat vaginaa
– kipu istuessa
– epätäydellinen suolen tyhjeneminen
– kyvyttömyys seksin harrastamiseen

Jos olet epävarma tilanteestasi, keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin hankit lantionpohjan harjoittajan.

Voit käyttää lantionpohjan harjoittajaa, jos sinulla on sydämentahdistin, sillä laitetta käytetään emätin- tai anaalielektrodin kanssa. Lantionpohjan harjoittajan käytölle ei siis ole estettä, jos käytät laitetta vain tavanomaisesti emätin- tai anaalielektrodin kanssa.

Lantionpohjan harjoittajaa ei kuitenkaan voi käyttää lisävarusteena saatavilla olevien itsekiinnittyvien elektrodien kanssa, jos sinulle on asennettu sydämentahdistin tai jokin muu elektroninen lääketieteellinen laite.  Laitteen ja muiden elektronisten lääketieteellisten laitteiden samanaikainen käyttö saattaa aiheuttaa toimintahäiriöitä. Stimulaatio implantoidun laitteen välittömässä läheisyydessä voi vaikuttaa joidenkin mallien toimintaan.

Tieteellisistä julkaisuista ei löydy tietoa sähkövirran mahdollisista vaikutuksista pahanlaatuisiin syöpäsoluihin tai syövän esiasteisiin, joten riskiä on mahdotonta arvioida. Sähköhoitoa ei kuitenkaan pidä kohdistaa alueelle, jossa on pahanlaatuista kudosta.

Jos et ole varma, voitko käyttää lantionpohjan harjoittajaa, kysy neuvoa lääkäriltäsi.

LIHAS- JA NIVELKIVUT

Perfect TENS -kivunlievittäjä on lääkkeetön, turvallinen ja tutkitusti tehokas kivunlievityksessä. TENS-laitteita suosittelevat niin kipuklinikat kuin fysioterapeutit ympäri maailman. TENS-laitetta käyttämällä voi esimerkiksi vähentää kipulääkityksen tarvetta.

Perfect TENS on hyvin monipuolinen, sillä laitteella voidaan lievittää useista eri syistä johtuvia lihas- ja nivelkipuja. Laite on suunniteltu siten, että se on kevyt, yksinkertainen käyttää ja helppo ottaa mukaan. Perfect TENS on varustettu kahdeksalla valmiilla ohjelmalla sekä manuaaliasetuksilla. Lisäksi laitteessa on hierontaohjelma.

Perfect TENS -laitteella voidaan lievittää niin lihas- nivel- kuin hermoperäisiäkin kipuja. Laite on hyvin monipuolinen, sillä ihoelektrodien paikkaa vaihtamalla voidaan lievittää useita erilaisia kiputiloja eri puolilla kehoa.

Perfect TENS -laitteen avulla voidaan lievittää esimerkiksi:

 • jännitysniskaa ja jumissa olevia hartioita
 • niska-, hartia- ja selkäkipua
 • iskiaskipua ja noidannuolta
 • polvikipua
 • lonkka- ja lantiokipua
 • kasvojen kipuja
 • nivelrikko- ja nivelreumakipua
 • kuukautiskipuja
 • osteoporoosista aiheutuvia kipuja
 • matkapahoinvointia

Päänsäryn ja migreenikivun hoitoon suosittelemme MYND-migreenipantaa.

Perfect TENS -laite lievittää kipua tehokkaasti ja laitetta voidaan käyttää nivelrikosta aiheutuneen kivun lievitykseen. TENS-hoito lievittää kipua auttamalla kehoa vapauttamaan endorfiineja eli luontaisia kivunlievittäjiä ja estämällä kipusignaalien kulun aivoihin. Itsestään kiinnittyvät elektrodit lähettävät hellävaraisia sähköimpulsseja ihon läpi ja stimuloivat lähialueen hermoja, lievittäen nivelkipua tehokkaasti ja lääkkeettömästi.

Nivelreuma on yleisin tulehduksellinen reumasairaus. Nivelreuman aiheuttama kipu on tyypillisesti symmetristä ja sairaus oireilee samalla tavalla molemmissa käsissä tai jaloissa. Nivelreuma voi levitä kaikkiin raajojen niveliin ja myös leukaniveliin sekä kaularankaan.

Nivelreumaa on tärkeä hoitaa ja sairauden hoito vaati aina lääkityksen. Sairautta ei voida kokonaan parantaa, vaan hoidon tavoitteena on tulehduksen sammuttaminen ja oireettomuus. Toimiva hoito edellyttää lääkityksen lisäksi aina monipuolista hoitoa.

TENS-hoito on yleinen menetelmä nivelreuman hoidossa ja Perfect TENS -laitteella voidaan hoitaa tehokkaasti nivelreumakipua. Laitteen antama stimulaatio lievittää kipua auttamalla kehoa vapauttamaan endorfiineja eli luontaisia kivunlievittäjiä ja estämällä kipusignaalien kulun aivoihin. Itsestään kiinnittyvät elektrodit lähettävät hellävaraisia sähköimpulsseja ihon läpi ja stimuloivat lähialueen hermoja, lievittäen kipua tehokkaasti ja lääkkeettömästi.

Perfect TENS lievittää kipua tehokkaasti ja voi siten vähentää esimerkiksi kipulääkkeiden käytön tarvetta. Useimmilla potilailla reumakipu lievittyy ja joillakin jopa poistuu kokonaan TENS-laitteen käytön ajaksi. Nivelreuman hoito on kuitenkin hyvin yksilöllistä, ja joidenkin potilaiden on käytettävä TENS-laitetta pidemmän aikaa havaitakseen vaikutuksia.

Perfect TENS -laitetta voi käyttää niin paljon, kuin on tarpeen, sillä laitteen käyttö on täysin turvallista eikä sillä ole haittavaikutuksia.

Migreenin hoitoon suosittelemme MYND-migreenipantaa. MYND-migreenipanta on kehitetty nimenomaan migreenikivun ja päänsäryn hoitoon. Migreenipanta lievittää kipua tehokkaasti migreenikohtauksen aikana sekä auttaa ehkäisemään tulevia migreenikohtauksia. MYND-migreenipanta on todettu tehokkaaksi kliinisissä tutkimuksissa.

Tarvittaessa kuitenkin migreenin aiheuttamaa kipua voi lievittää myös Perfect TENS -laitteella. Tällöin elektrodit tulisi asettaa niska- ja hartiaseudulle. Perfect TENS -laite rentouttaa alueen lihaksia ja usein lievittää potilaan kokemaa migreenikipua. Migreenikivun lievitys ei kuitenkaan ole välttämättä yhtä tehokasta Perfect TENS -laitteen kuin MYND-migreenipannan avulla.

Perfect TENS -laitteen käyttö on todettu täysin turvalliseksi eikä sen käytöllä ole haittavaikutuksia.

Älä käytä Perfect TENS -laitetta

– jos sinulla on sydämentahdistin tai rytmihäiriöitä
– jos sinulla on epilepsia: TENS saattaa vaikuttaa kohtauskynnykseen
– jos olet raskaana
– ajaessasi, käyttäessäsi työkoneita tai suorittaessasi muita tehtäviä, joissa tarvitaan hyvää liikkeiden hallintaa
– jos sinulla on tai epäillään olevan syöpäkasvain hoitoalueella tai jos sinulla on diagnosoimatonta kipua ja aiemmin hoidettu syöpä.

TENS-laitetta ei välttämättä voida käyttää silloin, kun käyttäjä on kytkettynä seurantalaitteisiin, jotka käyttävät samantapaisia kehoon kiinnitettäviä elektrodilevyjä kuin tämä laite.Laitteen käyttö saattaa tällöin vääristää toisen laitteen seuraamia signaaleja.

MIGREENIN HOITO

MYND-migreenipannan on kliinisissä tutkimuksissa todettu lievittävän migreenikohtauksia ja päänsärkyä tehokkaasti. MYND toimii TENS-teknologian eli sähköisen lihasstimulaation avulla. TENS on lääkkeetön, turvallinen ja tutkitusti tehokas hoitomuoto kivunlievityksessä. Hoidossa on kyse elimistön oman kivunhallintajärjestelmän stimuloinnista.

Migreenipanta kiinnitetään otsaan itsestään kiinnittyvien geelityynyjen avulla. Migreenipanta lähettää sähköimpulsseja kolmoishermoon kahden hermohaaran välityksellä. Impulssit häiritsevät ja vähentävät migreenisignaaleja ja helpottavat siten potilaan kokemaa päänsärkyä.

MYND-migreenipannan ohjelma 2 on tarkoitettu migreenin ennaltaehkäisyyn. Ohjelman kesto on 20 minuuttia. Ohjelman päivittäisellä käytöllä voidaan ehkäistä kohtausten esiintyvyyttä ja vähentää kohtausten tiheyttä.

Useat vanhemman malliset migreenipannat ovat kertakäyttöisiä eli migreenipantaa voi käyttää ainoastaan noin 10–20 kertaa ja tämän jälkeen tulee ostaa aina uusi panta. Sen sijaan MYND-migreenipantaa voi käyttää rajattomasti sen ladattavan akun ja uudelleenkäytettävien geelityynyjen avulla. Sinun tulee ainoastaan hankkia ajan mittaan lisää geelityynyjä. MYND-migreenipannan takuu on kaksi vuotta, mutta laite kestää käytössä paljon pidempään.

MYND-migreenipannassa on kaksi erilaista ja eri pituista ohjelmaa, kun taas vanhemman mallisissa migreenipannoissa on yleensä vain yksi ohjelma. MYND-migreenipannan akun kesto on markkinoiden paras (jopa 22h 50% teholla).

MYND-migreenipanta on hinta-laatu-suhteeltaan vertaansa vailla. MYND-migreenipannan avulla korkealaatuinen terveysteknologia on tuotu kuluttajakäyttöön sopivaksi niin hinnaltaan kuin helppokäyttöisyydeltäänkin.

MYND-migreenipanta sopii migreenin hoitoon migreenityypistä riippumatta. Joillain migreenipanta voi kuitenkin auttaa enemmän kuin toisilla, sillä migreenin hoito on hyvin yksilöllistä. Migreenipanta vähentää migreenisignaaleja ja lievittää siten migreenin aiheuttamaa päänsärkyä. Jotkin migreenityypit aiheuttavat päänsäryn lisäksi myös muita oireita (esim. vatsaoireet), joihin migreenipannasta ei ole apua.

MYND-migreenipanta kiinnitetään otsaan, noin 1 cm kulmakarvojen yläpuolelle. Migreenipanta kiinnittyy otsaan itsestään kiinnittyvien geelityynyjen avulla. Geelityynyt ovat uudelleenkäytettäviä, mutta ajan myötä niiden tarttumiskyky heikkenee. Vaihda geelityynyt, jos ne eivät enää pysy otsassa.

MYND-migreenipanta sisältää kaksi esiasetettua ohjelmaa, joista ensimmäinen on tarkoitettu migreenin kivunlievitykseen kohtauksen aikana ja toinen kohtausten ennaltaehkäisyyn.

Molemmissa ohjelmissa on voimakkuuden säätö asteikolla 0–40. Voimakkuutta voi lisätä tai vähentää ^ ja v -näppäimillä 0,5 mA:n välein.

Jatka voimakkuuden kasvattamista, kunnes tuntemus on voimakas, mutta edelleen miellyttävä. Kehosi tottuessa stimulaatioon voimakkuutta saattaa olla tarpeen kasvattaa vielä hieman. Huomaa, että 20mA: n enimmäisintensiteetti on riittävä terapeuttisen vaikutuksen saamiseksi, vaikka tuntuisi, että sinulle on kehittynyt toleranssi enimmäisintensiteettiin.

MYND-migreenipannan on kliinisissä tutkimuksissa todettu lievittävän migreenikohtauksia ja päänsärkyä.

MYND toimii TENS-teknologian eli sähköisen lihasstimulaation avulla. TENS on lääkkeetön, turvallinen ja tutkitusti tehokas hoitomuoto kivunlievityksessä. TENS-teknologiaa on käytetty kivunlievityksessä ympäri maailman jo vuosikymmenten ajan.

Julkaistussa kliinisessä tutkimuksessa seurattiin migreenipannan käytön vaikutuksia migreenistä kärsivien henkilöiden migreeni ja muiden päänsärkyjen toistuvuudessa, kestossa ja vahvuudessa. Tutkimusryhmän henkilöt käyttivät laitetta 20 minuuttia päivittäin kolmen kuukauden ajan, jonka jälkeen rekisteröitiin selkeät erot verrokkiryhmään nähden. Tutkimukseen osallistuneiden henkilöiden migreenikohtaukset vähenivät 54 % ja särkylääkkeiden tarve 75 %.

MYND-migreenipanta on kahden vuoden innovatiivisen kehitysprosessin tulos. Kehityksessä hyödynnettiin 27 vuoden kokemusta ja ymmärrystä terveysteknologian kehittämisestä kliinisten tutkimusten pohjalta. Migreenipannan suunnittelussa keskityttiin käyttäjäystävällisyyteen, turvallisuuteen ja tehokkuuteen.

MYND-migreenipannan käytöstä ei ole todettu aiheutuvan vakavia sivuvaikutuksia. Pieni osa käyttäjistä saattaa pitää stimulaatiota kuitenkin epämukavana. Tämä tunne häviää yleensä, kun siihen tottuu. Joillekin potilaille tämä epämukavuus on kuitenkin jatkuvaa. Jos stimulaatio tuntuu epämiellyttävältä, laske voimakkuutta.

Muita mahdollisia lieviä sivuvaikutuksia:
– Sähköstimulaation aiheuttama parestesia (kihelmöinti, pistely, tuntohäiriöt)
– Intoleranssi voimakkaaseen paineeseen hammas-, otsa-, kohdunkaulakipuihin ja jännitystyyppisiin päänsärkyihin
– Heräily ja unimuutokset
– Oksentelu ja pahoinvointi hoidon lopussa
– Lisääntynyt tinnitus hoidon aikana
– Lievä kipu kulmakarvojen alueella, tunnottomuus pään takaosassa, äkillisen sähköisen vaihtelun tunne

MYND-migreenipantaa ei tule käyttää, jos sinulla on:
– diagnisoimattomia aivo- tai kasvovaurioita
– sydämentahdistin, implantoitu defibrillaattori tai muu implantoitu metallinen tai elektroninen laite
– jos sinulla on tai epäillään olevan syöpäkasvain hoitoalueella tai jos sinulla on diagnosoimatonta kipua ja aiemmin hoidettu syöpä

Trigeminaalinen neuralgia ja oftalminen vyöruusu tekevät kasvohermoista yliherkkiä, jolloin MYND:in käyttö voi olla kivuliasta.

Varovaisuutta tulee noudattaa, jos sinulla on verenvuotohäiriö. Stimulaatio voi lisätä verenkiertoa stimuloidulle alueelle.

Geelityynyjä ei tule asettaa rikkoutuneelle iholle, sillä se saattaa aiheuttaa tulehdusriskin.

RASKAUS- JA SYNNYTYSKIVUT

Lyhyt vastaus kysymykseen on EI.

Vaikka tavalliset TENS-laitteet ja synnytyksen aikana käytettävät TENS-laitteet toimivat samalla periaatteella, tavallisia TENS-laitteita ei ole tarkoitettu käytettäviksi synnytyksen aikana.

Laitteiden välillä on joitakin tärkeitä käytännön eroja

 1. TEHOSTUSPAINIKE
  Supistuksen aikana haluat pystyä säätämään TENS-laitteen toimintaa nopeasti – ja palauttaa sen entiselleen yhtä nopeasti supistuksen päättyessä. Toisin kuin tavallisissa TENS-laitteissa, synnytyskäyttöön tarkoitetussa Perfect MamaTENS -laitteessa on erityinen tehostuspainike BOOST, joka muuttaa asetuksia nopeasti silloin, kun se on tarpeen.
 2. OHJELMIEN ASETUKSET
  Synnytyskäyttöön tarkoitetussa Perfect MamaTENS -laitteessamme on omat asetukset synnytyksen eri vaiheille. Voit vaihtaa asetuksia yhdellä napinpainalluksella. Tavallista TENS-laitetta käytettäessä pitäisi muuttaa useita asetuksia synnytyksen edetessä, eikä se ole kovin helppoa muutenkin haastavassa tilanteessa.
 3. VOIMAKKUUDEN SÄÄTÖ
  Useimmissa TENS-laitteissa on erilliset voimakkuusasetukset kullekin johdolle. Perfect MamaTENS -laitteessa voimakkuuden säätö koskee yksinkertaisuuden vuoksi molempia elektrodijohtoja.
 4. SUURET ELEKTRODIT
  Synnytyksen aiheuttama kipu on laaja-alaista. Siksi tehokas kivunlievitys edellyttää suuren alueen kattamista elektrodeilla. Jos käytössäsi ei ole Perfect MamaTENS -laitteen tavallista suurempia elektrodeja, kivunlievitys ei ole yhtä tehokasta.

  Lyhyesti sanottuna Perfect MamaTENS -laitteen käyttö synnytyksessä on paljon turvallisempaa ja helpompaa kuin tavallisen TENS-laitteen. Perfect MamaTENS -laite on kehitetty vastaamaan nimenomaan raskaana olevien naisten tarpeisiin ja laitteen tarjoaman kivunlievityksen erinomainen tehokkuus synnytystilanteessa on kliinisesti testattu.

  Lisätietoa Perfect MamaTENS -laitteesta löydät täältä.

Lääkkeettömät kivunlievityskeinot ja etenkin TENS-laitteet ovat yhä useammin mukana synnytyksessä. Raskaus- ja synnytyskipujen lievittämiseen tarkoitettuja TENS-laitteita pidetäänkin yhtenä turvallisimmista ja tehokkaimmista moderneista synnytyskipujen lievityskeinoista.

10 syytä hankkia Perfect MamaTENS synnytykseen

1) Kätilöiden suosittelema

Kätilöt suosittelevat TENS-laitteen käyttöä synnytyskivunlievityksessä erityisesti menetelmän turvallisuuden takia. Perfect MamaTENS tarjoaa luonnollisen kivunlievityksen ja on täysin turvallinen sekä äidille että lapselle.

2) Tutkitusti tehokas

TENS-laitteen tehokkuus on todistettu kliinisissä tutkimuksissa. Jopa yhdeksän kymmenestä naisesta kokee saaneensa laitteesta apua synnytyksen aikana ja käyttäisi TENS-laitetta synnytyksessä uudelleen.

3) Lääkkeetön

Perfect MamaTENS -laite lievittää kipua täysin lääkkeettömästi. Raskausaikana lääkkeettömät kivunhoitokeinot ovat entistäkin tärkeämpiä lapsen turvallisuuden vuoksi.

4) Mahdollista yhdistää muihin kivunlievityskeinoihin

Perfect MamaTENS -laite on tehokas synnytyskipujen lievityksessä ja laitteen käytön voi aloittaa jo varhain. Synnytyksen edetessä laitteen käyttö voidaan yhdistää tarvittaessa muihin kivunlievityskeinoihin, kuten esimerkiksi ilokaasuun.

5) Kivunlievitys heti supistusten alkaessa

TENS-laite on siitä kätevä, että se voidaan ottaa käyttöön heti synnytyksen alkaessa, ennen sairaalaan menoa.

6) Mahdollisuus hallita omaa kivunliveitystä

Perfect MamaTENS on helppokäyttöinen ja tarjoaa synnyttäjälle mahdollisuuden hallita itse omaa kivunlievitystään. Perfect MamaTENS -laitteen BOOST-näppäin helpottaa supistuksia ja auttaa pysymään tilanteen tasalla aivan synnytyksen alusta asti.

7) Auttaa äitiä pysymään liikkeessä

TENS-laite mahdollistaa tehokkaan kivunlievityksen jo synnytyksen alkaessa ja auttaa näin äitiä pysymään virkeänä ja jalkeilla. Tämä taas edistää vauvan laskeutumista ja synnytyskanavan avautumista.

8) Käyttöä myös ennen synnytystä sekä synnytyksen jälkeen

Perfect MamaTENS -laitteen käytön voi aloittaa jo noin kolme viikkoa ennen laskettua aikaa. Laite soveltuu hyvin esimerkiksi raskausajan viimeisten viikkojen selkäsärkyihin sekä selkäkivun lievitykseen raskausajan jälkeen. Perfect MamaTENS -laitetta voi käyttää myös keisarileikkauksesta tai välilihan repeytymisestä aiheutuvan kivun lievitykseen.

9) Sivuvaikutukseton ja turvallinen

Voit käyttää Perfect MamaTENS -laitetta huolettomasti, sillä laitteen käytöllä ei ole mitään sivu- tai haittavaikutuksia.

10) Tyytyväiset asiakkaat

Asiakkaamme ovat olleet hyvin tyytyväisiä Perfect MamaTENS -laitteeseen ja saaneet sen avulla helpotusta synnytyskipuihin. Voit lukea asiakkaidemme kokemuksia täältä.

Lue lisää Perfect MamaTENS -kivunlievittäjän hyödyistä synntyksessä täältä.

Perfect MamaTENS -laitteen toiminta perustuu TENS-menetelmään. Perfect MamaTENS johtaa hellävaraisen sähkövirran neljään selän alueelle sijoitettavaan ihoelektrodiin. Hoito lievittää kipua kahdella tapaa: Vapauttamalla kehon luontaisia kivunlievittäjiä eli endorfiineja sekä estämällä kipusignaalien kulun aivoihin. Stimulaatio saa lihakset rentoutumaan, mikä lievittää kipua. Jopa yhdeksän kymmenestä naisesta saa TENS-hoidosta apua kivunlievitykseen synnytyksen aikana.

Perfect MamaTENS -laitteessa on 3 esiasetettua ohjelmaa synnytyksen eri vaiheisiin. Ohjelmat on suunniteltu lievittämään kipua synnytyksen kaikissa vaiheissa. Lisäksi laitteessa on BOOST-näppäin, joka tehostaa kivunlievitystä supistusten aikana ja antaa synnyttäjälle mahdollisuuden hallita itse omaa kivunlievitystään.

 • Voit tutustua laitteeseen rauhassa ennen synnytystä
 • Saat uuden ja varmasti toimivan laitteen elämäsi suureen hetkeen
 • Edullinen hinta
 • Nopea ja ilmainen toimitus
 • Laitetta voi käyttää jo raskauden aikana esimerkiksi selkäkipujen lievittämiseen
 • Laite sopii myös raskauden jälkeisen yleisluontoisen selkäkivun lievittämiseen
 • Ei palauttamisesta aiheutuvaa säätöä
 • Jos lapsiluku on täynnä, laittella on hyvä jälleenmyyntiarvo

Kätilöt suosittelevat Perfect MamaTENS -laitteen käyttöä synnytyksessä erityisesti sen turvallisuuden takia. Laite on turvallinen sekä äidille että vauvalle. Lisäksi Perfect MamaTENS auttaa äitiä pysymään jalkeilla synnytyksen aikana, mikä edesauttaa synnytyksen etenemistä.

Jopa yhdeksän kymmenestä naisesta saa Perfect MamaTENS -laitteesta apua synnytyskivun lievityksessä.

Perfect MamaTENS -laitetta ei suositella käytettäväksi ennen raskausviikkoa 37, koska TENSin mahdollisia vaikutuksia sikiönkehitykseen ei tunneta.

37. raskausviikon jälkeen voit käyttää Perfect MamaTENS -laitetta turvallisesti selkäkipujen lievittämiseen ja kivunlievitykseen synnytyksen aikana.

Perfect MamaTENS -laitetta voi käyttää synnytyksen jälkeen esimerkiksi yleisluontoisen selkäkivun sekä keisarileikkauksesta tai välilihan repeytymisestä aiheutuvan kivun lievitykseen.

Perfect MamaTENS -laitteen käytöllä ei ole todettu olevan mitään haittavaikutuksia, joten laitteen käyttö synnytyskivun lievityksessä on turvallista sekä äidille että lapselle. Tämän takia kätilöt suosittelevat Perfect MamaTENS -laitteen käyttöä synnytyksessä.

Älä käytä Perfect MamaTENS -laitetta:

– jos sinulla on sydämentahdistin tai rytmihäiriöitä
– jos sinulla on epilepsia: TENS saattaa vaikuttaa kohtauskynnykseen
– raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana
– vatsan alueella raskauden loppuvaiheessa
– ajaessasi, käyttäessäsi työkoneita tai suorittaessasi muita tehtäviä, joissa tarvitaan hyvää liikkeiden hallintaa
– jos sinulla on tai epäillään olevan syöpäkasvain hoitoalueella tai jos sinulla on diagnosoimatonta kipua ja aiemmin hoidettu syöpä

TENS-laitetta ei välttämättä voida käyttää silloin, kun käyttäjä on kytkettynä seurantalaitteisiin, jotka käyttävät samantapaisia kehoon kiinnitettäviä elektrodeja kuin tämä laite. Laitteen käyttö saattaa tällöin vääristää toisen laitteen seuraamia signaaleja.

ENDOMETRIOOSI- JA KUUKAUTISKIVUT

Ova Plus -kivunlievittäjä on tarkoitettu kuukautiskipujen sekä endometrioosista johtuvien kipujen lievitykseen. Lisäksi laitteella voidaan hoitaa sekundaarisia kuukautiskipuja. Sekundaariset kuukautiskivut ovat kuukautiskipuja, jotka johtuvat jostain sairaudesta, esimerkiksi sisäsynnytintulehduksesta tai myoomista. Ova Plus on tehokas kivunlievitysvaihtoehto voimakkaisiinkin kuukautiskipuihin. Laitteen avulla voit myös vähentää kipulääkkeiden syömistä kuukautisten aikana.

Ova Plus -kivunlievittäjää voi käyttää niin paljon ja usein kuin on tarpeen. Koska Ova Plus on pienikokoinen ja kätevä, sitä on helppo pitää mukana vaatteiden alla vaikka koko päivän ajan. Näin voit nauttia turvallisesta, jatkuvasta ja lääkkeettömästä kivunlievityksestä samalla, kun elät normaalia arkea. Ova Plus -laitteen tehokkaan kivunlievityksen avulla useat asiakkaamme ovat esimerkiksi pystyneet menemään töihin, vaikka kärsivät normaalisti kovista endometrioosikivuista.

Ova Plus -kivunlievittäjän toiminta perustuu TENS-menetelmään; kohdun aktiivisuuden vähentämisen sijaan laite vaikuttaa kehon kykyyn vastaanottaa ja käsitellä kipusignaaleja. Ova Plus johtaa hellävaraisensähkövirran kahteen alavatsan alueelle sijoitettavaan elektrodiin. Stimulaatio saa kohdun alueen lihakset rentoutumaan, mikä lievittää kipua.

Hoito vaikuttaa kolmella eri tavalla:

 1. Laite estää kipusignaalien etenemisen aivoihin aktivoimalla nk. kipuportin.
 1. Sähkö stimuloi kehon omaa endorfiinituotantoa, mikä nostaa kipukynnystä.
 1. Stimulaatio rentouttaa supistuneita lihaksia.

Vaatii hieman aikaa ennen kuin Ova Plus -laitteella annettu kivunlievitys alkaa vaikuttamaan. Laitetta tulisikin käyttää jokaisella hoitokerralla ainakin noin 30 minuutin ajan. Jos kipu ei lievity riittävästi puolessa tunnissa, voit kokeilla toista ohjelmaa tai siirtää elektrodeja. Ova Plus -laitteessa on neljä esiasetettua ohjelmaa, jotka on numeroitu näytöllä: 0, 1, 2 ja 3. Kukin ohjelma lievittää kipua hieman eri tavalla. Onkin tärkeää kokeilla kaikkia neljää ohjelmaa, jotta huomaat mikä niistä auttaa juuri sinua parhaiten.

Ova Plus tarjoaa tehokkaan, turvallisen ja lääkkeettömän kivunlievityksen. Ova Plus on tehokas kivunlievitysvaihtoehto voimakkaisiinkin kuukautiskipuihin. Kuukautiskipuja lievittämällä Ova Plus mahdollistaa normaalin arkielämän ilman kuukautiskipuja.

Lääketieteellisissä kokeissa on todistettu, että Ova Plus -laitteella annettu TENS-hoito lievittää kuukautiskipuja erittäin tehokkaasti eikä aiheuta mitään sivuvaikutuksia kuten väsymystä tai pahoinvointia, toisin kuin monet kipulääkkeet.

Yleisesti kuukautiskivuista puhuttaessa yleensä tarkoitetaan primaarista kuukautiskipua, eli primaarista dysmenorreaa. Primaarinen kuukautiskipu ei johdu mistään tietystä syystä, ja siitä kärsii jopa yhdeksän kymmenestä naisesta. Primaarinen kuukautiskipu on tavallisesti alavatsan krampinomaista kipua kuukautisten aikana. Kipu voi säteillä myös selkään tai reisiin.

Sekundaarinen kuukautiskipu eli sekundaarinen dysmenorrea on primaarista kuukautiskipua harvinaisempaa. Sekundaarisessa kuukautiskivussa taustalla on jokin sairaus, esimerkiksi endometrioosi, sisäsynnytintulehdus tai myoomi. Myös sekundaarisen kuukautiskivun pääasiallinen oire on alavatsan krampit kuukautisten aikana. Joillain sekundaarisesta kuukautiskivusta kärsivillä kipu alkaa useita päiviä ennen kuukautisia ja jatkuu koko kuukautisten ajan. Sekundaariseen kuukautiskipuun liittyy usein myös muita oireita, esimerkiksi epäsäännölliset kuukautiset, kuukautisten väliset verenvuodot, yhdyntäkivut tai kivut kuukautisten välillä.

Molempia kuukautiskiputyyppejä voidaan lievittää tehokkaasti Ova Plus -kivunlievittäjällä.

Endometrioosi eli kohdun limakalvon siirrottumatauti on yleinen gynekologinen sairaus, jota esiintyy jopa noin 10 % hedelmällisessä iässä olevista naisista. Endometrioosissa kohdun limakalvon kaltaista kudosta esiintyy myös kohdun ulkopuolella. Emdometrioosikudosta voi esiintyä esimerkiksi, munasarjoissa, kohdun sivukudoksissa tai emättimen ja peräaukon välissä. Endometrioosipesäkkeet reagoivat kuukautiskiertoon ja aiheuttavat kroonisen tulehdusreaktion. Endometrioosi voi vaikuttaa merkittävästi elämänlaatuun ja myös aiheuttaa hedelmättömyyttä.

Lue lisää endometrioosista blogistamme.

Endometrioosia ei voida parantaa kokonaan, mutta sen oireita voidaan lievittää. Endometrioosikipua voidaan hoitaa tulehduskipulääkkeillä, ehkäisypillereillä tai TENS-laitteella. Kipulääkkeet ja e-pillerit vähentävät kohdun lihasten aktiivisuutta.

Ova Plus -laitteen toiminta perustuu TENS-menetelmään; kohdun aktiivisuuden vähentämisen sijaan laite vaikuttaa kehon kykyyn vastaanottaa ja käsitellä kipusignaaleja. Laitteen avulla endometrioosin oireita voidaan hoitaa tehokkaasti ja täysin luonnollisesti. Ova Plus ei aiheuta mitään sivuvaikutuksia, esimerkiksi väsymystä tai pahoinvointia, toisin kuin monet kipulääkkeet. Ova Plus -laitteen käyttö onkin täysin turvallista.

Kuukautiskipuja on mahdollista lievittää myös tavallisella TENS-laitteella. Ova Plus -laitteeseen verrattuna muut TENS-laitteet ovat kuitenkin huomattavasti isompikokoisia, joten niiden käyttö huomaamattomasti vaatteiden alla on hankalampaa.

Koska Ova Plus -laitteen ohjelmat ovat suunniteltu erityisesti endometrioosi- ja kuukautiskipujen lievittämiseen, kivunlievitys Ova Plus -laitteella voi olla kuitenkin tehokkaampaa kuin tavallisella TENS-laitteella.

Jos kärsit endometrioosi- tai kuukautiskipujen lisäksi muista lantionpohjan ongelmista ja haluat harjoittaa lantionpohjan lihaksiasi, suosittelemme sinulle Unicare-lantionpohjan harjoittajaa. Unicare on monipuolinen lantionpohjan harjoittaja, joka tarjoaa helpon, tehokkaan ja turvallisen tavan vahvistaa lantionpohjaa sekä hoitaa virtsankarkailua. PAIN-ohjelman ansiosta Unicare soveltuu hyvin myös endometrioosikipujen ja kuukautiskipujen lievittämiseen. Unicare-laitteen mukana tulee myös endometrioosi- ja kuukautiskipujen lievitykseen tarkoitetut ihoelektrodit.

Jos etsit apua ainoastaan endometrioosi- tai kuukautiskipuihin, suosittelemme sinulle Ova Plus -kivunlievittäjää. Ova Plus on tarkoitettu nimenomaan kuukautis- ja endometrioosikipujen lievittämiseen. Laite on tehokas, pienikokoinen ja kätevä ja sitä on helppo pitää mukana vaatteiden alla. Ova Plus -laitteessa on neljä erilaista kivunlievitysohjelmaa (Unicare-laitteessa vain yksi), joten Ova Plus on ominaisuuksiltaan huomattavasti monipuolisempi tässä käyttötarkoituksessa.

Älä käytä Ova Plus -laitetta:
– jos sinulla on sydämentahdistin tai rytmihäiriöitä
– jos sinulla on epilepsia
– raskauden aikana
– ajaessasi, käyttäessäsi työkoneita tai suorittaessasi muita tehtäviä, joissa tarvitaan hyvää liikkeiden hallintaa
– jos sinulla on tai epäillään olevan syöpäkasvain hoitoalueella tai jos sinulla on diagnosoimatonta kipua ja aiemmin hoidettu syöpä

TENS-laitetta ei välttämättä voida käyttää silloin, kun käyttäjä on kytkettynä seurantalaitteisiin, jotka käyttävät samantapaisia kehoon kiinnitettäviä elektrodilevyjä kuin tämä laite. Laitteen käyttö saattaa tällöin vääristää toisen laitteen seuraamia signaaleja.

URHEILU JA KUNTOUTUS

EMS-hoitoa eli lihasten sähköstimulointia on käytetty menestyksekkäästi lääketieteelliseen kuntoutukseen sekä urheilijoiden harjoittelun tukena jo vuosikymmeniä.

EMS:llä saadaan aikaan intensiivinen ja tehokas lihassupistus, mikä johtaa erinomaisiin harjoittelutuloksiin ja nopeaan kehitykseen.

Kuntoutuksessa EMS-hoitoa käytetään monenlaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoidossa. Jos ääreishermosto on kunnossa, sähköisen stimulaation avulla voidaan aikaansaada motorisia vasteita myös potilailla, joiden kyky aktivoida lihaksiaan tahdonalaisesti on heikentynyt tai puuttuu.

Keskus- ja ääreishermosto ohjaavat lihasten toimintaa lähettämällä niille sähköisiä ärsykkeitä. EMS-hoidossa stimuloidaan tiettyä liharyhmää lähettämällä sähköimpulsseja ihon läpi. Lihakset reagoivat eri tavoin riippuen sähkövirran voimakkuudesta ja impulssien kestosta ja taajuudesta.

Erilaiset hoitotaajuudet

Eri taajuudet aikaansaavat lihaksessa erilaisia vaikutuksia.

Matalat (1–10 Hz) taajuudet yhdistettynä pitkään impulssin kestoon vaikuttavat puhdistavasti ja rentouttavasti, koska ne aikaansaavat yksittäisiä supistuksia. Tämä tehostaa lihaksen verenkiertoa ja aineenvaihduntajätteiden poistumista (imunesteen kiertoa). Lihaksen hapensaanti paranee.

Keskitaajuudet (20–50 Hz) voivat kuormittaa lihasta merkittävästi ja kehittää siten lihaksen rakennetta. Tämä tapahtuu nopeasti toistuvien supistusten (fibrillaation) avulla.

EMS-hoidon edut

EMS-teknologian hyödyntäminen voi nopeuttaa potilaan hoito-ohjelman etenemistä. Menetelmä on yksinkertainen ja sopii käytettäväksi sekä klinikoilla että kotona.

Menestyvät urheilijat ympäri maailman ovat havainneet EMS-hoidon tarjoamat edut, kuten paikallisen verenkierron tehostuksen ja lihassyiden koon kasvun. EMS auttaa kasvattamaan myös hapenottokykyä, aineenvaihduntaa ja käyttäjän energiankulutusta.

Hoitoaika ja hoitokertojen välit

Kaikkien ohjelmien kesto on säädettävissä. Lihasryhmästä ja hoidettavan tilanteesta riippuen EMS-hoidon kesto voi vaihdella 15 ja 60 minuutin välillä. Hoitoa annetaan vähintään kahdesti viikossa, tarvittaessa jopa useita kertoja päivässä.

Keskustele lääketieteen ammattilaisten kanssa ennen EMS-hoidon aloittamista saadaksesi tietoa omasta tilanteestasi ja sinulle sopivasta hoidosta.

EMS-hoitoa käytetään yhdessä muiden fysioterapian muotojen kanssa ja se tulisi aina yhdistää lihasten aktiiviseen liikkuvuus-, voima-, koordinaatio- ja toiminnallisuusharjoitteluun.

Lihaskuntoharjoittelussa EMS tarjoaa monia mahdollisuuksia: se sopii lämmittelyksi, voimaharjoitteluun, nopeuden, voiman ja kestävyyden kehittämiseen sekä auttaa palautumisessa ja vammoista toipumisessa. Menetelmä on laajalti tunnettu ja täydentää erinomaisesti tavallista harjoittelua.

EMS-hoitoa käytetään yleisesti muun muassa seuraaviin tarkoituksiin:

 • neuromuskulaarinen fasilitaatio
 • lihasten uudelleenkoulutus
 • lihasharjoittelu
 • lihasten surkastumisen/rappeutumisen hidastaminen/estäminen
 • leikkauksen jälkeisen lihasheikkouden ennaltaehkäisy
 • spastisuuden vähentäminen
 • liikelaajuuden säilyttäminen tai parantaminen
 • ääreishermoston osittaisen hermovaurion kuntoutusharjoittelu, jos merkkejä hermotuksen palautumisesta
 • skolioosin hoito
 • pidätysvaikeuksien hoito

Tuotevalikoimassamme on yksi laite, jossa yhdistyy sekä TENS- että EMS-teknologia. Tämä laite on siksi ylivertainen tukemaan urheiluharjoittelua tai kuntoutusta. Lue lisää Sports TENS -laitteesta.

EMS- ja TENS-laitteita voidaan käyttää lihasharjoittelun ja kuntoutusprosessien eri vaiheissa. EMS on menetelmä, jota sekä terveydenhoidon ammattilaiset että urheilijat pitävät toimivana lihasten kuntoutusmenetelmänä. EMS-hoidon avulla voidaan parantaa lihasten kestävyyttä ja ennaltaehkäistä vammoja. TENS-asetuksilla taas voidaan helpottaa vammojen tai liiallisen harjoittelun aiheuttamia lihaskipuja.

Mitä apua on EMS-hoidosta?

 • lihasten kestävyys ja suorituskyky paranee
 • mahdollistaa lihasten harjoittamisen tiettyjen lihasten tai lihasryhmien vahvistamiseksi ja kehon muokkaamiseksi
 • tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet harjoitteluun (lämmittely, voima-, nopeus ja kestävyysharjoittelu sekä palautuminen)
 • auttaa urheiluvammojen kuntoutuksessa
 • ehkäisee lihasten surkastumista
 • parantaa verenkiertoa

EMS-laite saa aikaan voimakkaita ja tehokkaita lihassupistuksia stimuloimalla lihaksia sähköisesti iholle asetettavien elektrodien kautta. Stimulaatio kohdistetaan tiettyjä lihaksia ohjaaviin hermoihin. Laitteen aikaansaamat lihassupistukset uudelleenkouluttavat lihaksia, parantaen niiden tehokkuutta ja kuntoa.

Mitä apua on TENS-hoidosta?

TENS-hoidossa ihon alla olevia hermoja stimuloidaan elektrodien kautta hyvin pienillä ja turvallisilla sähköisillä signaaleilla. Tämä lievittää kipua kahdella eri tavalla: se saa kehon vapauttamaan luontaisia kipua lievittäviä aineita eli endorfiineja ja estää kipusignaalien kulkua hermostossa.

TENS-hoidon avulla voidaan joko merkittävästi lieventää tai kokonaan estää lähes kaikki urheiluvammoista johtuvat kivut.

Mitä apua on hierontaohjelmista?

Hierontaohjelmat vaikuttavat rentouttavasti ja edistävät palautumista. Lihasten rentouttaminen poistaa lihasjännityksiä, helpottaa lihasten väsymisen oireita
ja nopeuttaa lihasten palautumista kovan rasituksen jälkeen.

On tärkeää, että kaikki lihasongelmat diagnosoidaan ammattilaisen toimesta ennen EMS-hoidon aloitusta.

Jos käytät EMS-hoitoa terveiden lihasten vahvistamiseen, muista huolehtia siitä, ettet käytä liian voimakasta stimulaatiota tai liian pitkiä hoitoaikoja ennen kuin lihaksesi tottuvat rasitukseen.

Liiallinen tai liian pitkään kestävä käyttö saattaa vaurioittaa lihaksia. Rasitusta tulee aina kasvattaa asteittain. Jos stimulaatio tuntuu kivuliaalta, vähennä tehoa tai lopeta laitteen käyttö.

EMS-hoitoa ei voida käyttää, jos

– sinulla on sydämentahdistin tai vakavia rytmihäiriöitä
– olet raskaana
– sinulla on epilepsia
– sinulla on tai epäillään olevan syöpäkasvain hoitoalueella tai jos sinulla on diagnosoimatonta kipua ja aiemmin hoidettu syöpä

KYNSISIENEN HOITO

Kynsisienestä eroon pääseminen on usein hankalaa, sillä sen hoitoon tarkoitetut itsehoitovoiteet ovat valitettavan usein tehottomia. Sienilääkkeisiin voi liittyä myös sivuvaikutuksia ja haitallisia yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa. Sen sijaan laserhoitoa pidetään yhtenä tehokkaimmista tavoista hoitaa kynsisienen näkyviä haittoja. Nailit-laitteen käyttö on myös täysin turvallista ja sivuvaikutuksetonta.

Kyllä, Nailit-laitteen käyttö on turvallista. Luokan 1M laserlaitteen käytön pitäisi olla kivutonta, eikä siihen liity sivuvaikutuksia tai vammoja.

Arvioitu aika kynnen ulkonäön näkyvälle paranemiselle on 3-6 kuukautta. Tehokkuus vaihtelee yksilöllisesti.

Ei. Luokan 1M laserlaitteen käytön pitäisi olla kivutonta, eikä siihen liity sivuvaikutuksia tai vammoja.

Nailit-laitetta tulee käyttää kullekin hoidettavalle kynnelle kerran päivässä 7 minuutin ajan.

Nailit-laitteen hoito perustuu infrapuna- ja sinivalosäteilyn yhdistelmään. Laser tappaa kynnen pinnalla olevan sienen, kohentaa kynnen ulkonäköä ja auttaa tervettä kynttä kasvamaan.

Emme suosittele Nailit-laitteen käyttöä kynnessä, jossa on kynsilakkaa. Laitetta tulee käyttää vain puhtaille kynsille.

Laitetta voivat käyttää yli 8-vuotiaat lapset, mutta alle 18-vuotiaiden lasten tulee käyttää laitetta vain aikuisen valvonnassa.

Nailit-laitteen käyttö on turvallista ja kivutonta eikä sillä ole todettu olevan mitään haitta- tai sivuvaikutuksia. Jos kuitenkin koet odottamattomia sivuvaikutuksia, kuten kutinaa, jotka ilmenevät 48 tunnin aikana laitteen käytöstä, kysy lääkärin neuvoa ennen uutta altistumista.

ÄLÄ käytä laitetta lähellä kohtua raskauden aikana.

ÄLÄ käytä laitetta, mikäli:
– kärsit auringonpolttamista
– olet lääketieteellisessä hoidossa sairauden takia, johon liittyy valoherkkyys
– käytät valolle herkistäviä lääkkeitä

LISÄVARUSTEET

Elektrodit asetetaan yleensä siihen kohtaan kehoa, missä kipu on voimakkain.

Elektrodit voi sijoittaa myös tiettyihin akupisteisiin, jotka ovat lähellä kivun lähdettä. Tehokkaimmat ja miellyttävimmät paikat elektrodeille löytyvät parhaiten kokeilemalla.

Elektrodien sijoittelussa voi hyödyntää myös dermatomeja. Ne ovat tietystä selkärangan nikamasta lähteviä hermoja, jotka kattavat tietyn kehonosan. Johonkin dermatomiin kohdistuva TENS-stimulaatio vähentää kipua koko kyseisen dermatomin alueella.

Voit kokeilla vaihdella elektrodien paikkoja hieman, jotta löydät juuri sinulle tehokkaimman kivunlievityksen.

Lataa tästä ohje elektrodien asetteluun TENS-hoitoa varten.

Elektrodit pyritään yleensä asettamaan lähelle lihaksen liikehermoa. Laite lähettää ihon läpi sähköimpulsseja, joita voidaan muokata hoidon tavoitteen mukaan. Elektrodien oikea sijoittelu on tärkeää.

Parhaiden hoitotulosten saavuttamiseksi on tärkeää sijoittaa elektrodit oikein. Lihakset aktivoituvat parhaiten, jos onnistutaan paikantamaan liikehermo ja stimuloimaan sitä.

Yleisimmin käytetään bipolaaritekniikkaa, jossa lihaksen päälle asetetaan kaksi elektrodia. Toinen elektrodi (useimmiten mustassa johdossa oleva) asetetaan lihaksen motorisen pisteen kohdalle.

Motorinen piste on se iholla sijaitseva kohta, joka on mahdollisimman lähellä kohtaa, jossa liikehermot menevät lihaksen sisään. Tämän pisteen kautta on helppoa laukaista lihassupistus sähköisen stimulaation avulla.

Paikantamalla motorinen piste saadaan aikaan kaikkein puhtaimmat ja miellyttävimmän tuntuiset lihassupistukset. Pisteet voidaan paikallistaa kaavioiden tai lihaskarttojen (kts. alla) avulla.

Liikuta elektrodia iholla paikallistaaksesi kohdan, jossa lihas supistuu kaikkein puhtaimmin. Isot lihasryhmät saattavat vaatia kahden kanavan stimulaatiota eli neljän elektrodin samanaikaista käyttöä.

Sammuta TENS-laite ennen elektrodien irrottamista iholta. Älä vedä elektrodeja irti johdosta vetämällä, koska se saattaa rikkoa johdon. Huomioithan, että elektrodijohtoja tulee käsitellä varovaisesti eikä esimerkiksi taivutella tai kieputtaa laitteen ympärille.

Elektrodien geeli on vesipohjaista ja voi siksi kuivua. Käyttökertojen välillä elektrodeja tulee säilyttää muoviliuskaan kiinnitettynä omassa suljettavassa pussissaan, viileässä paikassa auringonvalolta suojattuna.

Jos elektrodi pääsee kuivumaan, sumuta elektrodin tarttumapinnalle vettä tai levitä pisara vettä elektrodin pinnalle sormenpäälläsi. Odota noin 10 minuuttia, jotta elektrodin tarttuvuus ehtii palautua. Jos elektrodi tulee liian kosteaksi ja tahmeaksi, laita se muutamaksi tunniksi jääkaappiin, tahmea puoli ylöspäin.

Elektrodien käyttöikä vaihtelee riippuen ihon kunnosta sekä elektrodien säilytyksestä. Tavallisesti elektrodit kestävät käytössä 10–20 käyttökertaa. Kun ne eivät enää tartu ihoon eikä tarttuvuutta saa palautettua, ne on vaihdettava.
 
Elektrodien oikeanlainen säilytys vaikuttaa olennaisesti elektrodien käyttöikään. Käytön jälkeen elektrodit tulisi kiinnittää heti tiukasti muoviselle alustalleen. Jos elektrodit esimerkiksi joutuvat pitkäksi ajaksi kosketuksiin ilman kanssa, ne kuivuvat eivätkä tartu enää ihoon.
 
Jos elektrodit eivät tartu, voit laittaa elektrodin tarrapinnalle pienen määrän vettä ja levittää veden sormellasi elektrodin tarrapintaan. Pieni määrä vettä auttaa elektrodia tarttumaan voimakkaammin iholle. Elektrodit saattavat pysyä paremmin iholla, jos laitat ne hetkeksi jääkaappiin.
 1. Käy WC:ssä ennen hoidon aloittamista.
 2. Varmista, että laite on pois päältä (OFF) ennen kuin asetat elektrodin paikalleen.
 3. Voitele emätinelektrodi vesipohjaisella liukuvoiteella, esim Go Gel -liukuvoide, tai vedellä ja aseta se emättimeen kuten asettaisit tamponin, kunnes ainoasraan elektrodin pään muovinen laippa jää kehon ulkopuolelle. Elektrodi on paikallaan, kun sen päässä oleva laippa on ihoa vasten. Elektrodi asettuu automaattisesti asentoon, jossa lenkin levein osa on vaakatasossa.
 4. Asetu hoidon ajaksi esimerkiksi mukavaan istuma-asentoon tai makuulleen polvet koukussa. Voit myös istua rullalle käärityn pyyhkeen päällä saadaksesi reidet asentoon, jossa elektrodi ei pääse tippumaan ulos.

Molemmat valikoimamme kultaiset elektrodit on tarkoitettu nikkeliallergiasta kärsiville ja ne sopivat käytettäväksi kaikkien lantionpohjan harjoittajiemme kanssa.

Kultainen Liberty Loop -emätinelektrodi on malliltaan identtinen mallistomme suosituimman emätinelektrodin eli Liberty Loop -emätinelektrodin kanssa.

Jos lantionpohjan harjoittajan stimulaatio tuntuu sinusta Liberty Loop- tai Liberty Basic –mallisella emätinelektrodilla toispuoleiselta, suosittelemme sinua hankkimaan Kultaisen emätinelektrodin pyöreillä kontaktilevyillä. Pyöreiden kontaktilevyjen ansiosta stimulaatio tuntuu tämän elektrodin kanssa tasaisemmalta, jos kehosi hermotuksen takia kahdella eri puolella olevat kontaktilevyt elektrodissa aiheuttavat toispuoleisen tuntemuksen.

Kultainen emätinelektrodi pyöreillä kontaktilevyillä on hieman pidempi, mutta kapeampi kuin Kultainen Liberty Loop -emätinelektrodi. Elektrodia ei kuitenkaan tarvitse laittaa kokonaan sisään emättimeen, vaan riittää, että elektrodin kultaiset kontaktipinnat ovat emättimen sisällä. Monet kokevat, että emätinelektrodia on miellyttävintä käyttää makuuasennossa.

MAKSAMINEN KAUPASSAMME

Käytämme maksunvälityspalveluna Klarnaa. Klarna tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia maksutapoja. Verkkopankkimaksun lisäksi voit maksaa pankki- tai luottokortilla välittömästi tuotetta tilatessasi tai hyödyntää Klarnan 30-päivän maksuaikaa ja maksaa laskulla.

Voit valita maksutavaksi myös laskun tai osamaksun. Myös tässä tapauksessa maksunvälityspalveluna toimii Klarna.

Klarna on ruotsalainen maksunvälityspalvelu, joka on vastuussa maksutapahtumasta. Yli 200 000 verkkokauppaa käyttää Klarna maksunvälityspalvelua ja se on käytössä yli 85 miljoonalla kuluttajalla ympäri maailmaa.

Klarna tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia maksutapoja. Verkkopankkimaksun lisäksi voit maksaa pankki- tai luottokortilla välittömästi tuotetta tilatessasi tai hyödyntää Klarnan 30-päivän maksuaikaa ja maksaa laskulla. Voit tarkkailla maksujasi Klarnan sovelluksesta.

Klarna tarkistaa luottokelpoisuutesi henkilötunnuksen avulla ja antaa siten laajemmat maksuvaihtoehdot käyttöösi. Jos et halua antaa henkilötunnustasi, voit maksaa kortilla tai verkkopankkitunnuksillasi.

Kun tilauksesi on vahvistettu, saat sähköpostin Klarnalta maksuohjeista kahden päivän kuluessa. Tämän jälkeen sinulla on 30 päivää aikaa maksaa tilauksesi. Näiden 30 päivän kuluessa voit suorittaa maksun milloin tahansa ilman että se kasvaa korkoa. Voit maksaa pankki- tai luottokortilla joko Klarnan sovelluksessa tai kirjautumalla sisään www.klarna.com/fi.

Heti kun olemme hyväksyneet peruutuksen tai palautuksen, Klarna peruuttaa laskun tai hyvittää maksusi. Palautus näkyy Klarna-sovelluksessa välittömästi.

Maksu erääntyy 30 päivän kuluttua tuotteen lähettämisestä. Auttaaksemme sinua maksamaan ajoissa, ilmoitamme sinulle kaksi päivää ennen maksun eräpäivää – saat Push-ilmoituksen Klarna-sovelluksesta tai sähköpostimuistutuksia maksamisesta. Jos maksu on paljon myöhässä, saat myös tekstiviestin tai kirjeen.

Voit maksaa tilauksesi milloin tahansa saatuasi Klarnalta sähköpostin, jossa on maksutiedot. Maksa tilauksesi noudattamalla sähköpostin tai Klarna-sovelluksen ohjeita.

Jos olet maksanut tilauksesi kortilla, hyvitys palautetaan samalle kortille. Jos et ole vielä maksanut laskua, hyvitys pienentää laskua tai peruuttaa sen kokonaan.

Ota yhteyttä Klarnaan. Klarnan asiakaspalvelusivulla on laaja luettelo usein kysytyistä kysymyksistä, live-chat ja soittovaihtoehdot.