Erektiohäiriössä eli impotenssissa mies ei kykene saavuttamaan tai ylläpitämään riittävän vahvaa erektiota yhdynnän onnistumisen kannalta. Oireet ovat kuitenkin vaihtelevia. Kyseessä katsotaan olevan erektiohäiriö silloin, kun ongelma on toistuva tai se rajoittaa olennaisesti seksuaalielämää.

Erektiohäiriö on hyvin yleinen miehen seksuaaliterveyteen liittyvä ongelma. Ongelma voi rasittaa parisuhdetta sekä aiheuttaa ahdistusta ja riittämättömyyden tunnetta.

Mistä erektiohäiriö johtuu?

Noin 20% kaikenikäisistä miehistä kärsii lievistä erektiohäiriöistä. Ajoittaiset erektiovaikeudet ovat kuitenkin tavallisia, ja niistä kärsii joskus lähes jokainen mies. Syynä vaikeuksiin saattavat olla stressi, väsymys tai pelko epäonnistumisesta. Ikääntyessä verisuonten ja hermoratojen toimintakyky heikkenee, sekä hormonitoiminnat muuttuvat, joten erektiohäiriö yleistyy. Vaikka erektiohäiriö on yleisin ikääntyneillä miehillä, siitä kärsii kaikenikäiset.

Häiriön taustalla voi olla niin psykologiset kuin fyysiset syyt. Fyysisiä syitä ovat esimerkiksi sairaudet ja niiden hoidossa käytetyt lääkkeet. Psykologisia tekijöitä taas ovat esimerkiksi stressi, väsymys, seksuaaliseen häpeään liittyvät tunteet, trauma tai parisuhteen ongelmat. Jos häiriö on jatkuvaa tai pitkäaikaista, on hakeuduttava lääkärin vastaanotolle. Taustalla oleva syy on aina selvitettävä ennen hoidon aloitusta.

Miten erektiohäiriötä voidaan hoitaa?

On hyvä muistaa, ettei erektiohäiriö ole sairaus, vaan oire. Jos häiriön taustalla on perussairaus, on huolehdittava sairauden hyvästä hoidosta. Jotkin lääkkeet aiheuttavat erektiohäiriötä ja tällöin lääkkeen vaihtaminen saattaa tuoda avun ongelmaan.

Myös elintavat (tupakointi, alkoholin käyttö, vähäinen liikunta, ylipaino) voivat lisätä erektiohäiriötä. Hoidon lähtökohtana on aina itsehoito ja pelkästään elintapamuutoksilla voi parantaa erektiokykyä. Jos syy häiriöön on psykologinen tai se johtuu parisuhteen ongelmasta, on suositeltavaa kääntyä seksologin tai psykoterapeutin puoleen.

Erektiohäiriön hoidossa voidaan käyttää lääkkeitä. Vaikka lääkkeet ovatkin usein tehokkaita, niiden käyttö voi olla joillekin vaarallista. Näin on esimerkiksi silloin, kun henkilö kärsii sydänsairauksista, erittäin alhaisesta verenpaineesta tai käyttää samanaikaisesti nitro-lääkettä. Lääkkeiden käytöllä voi olla myös sivuvaikutuksia. On olemassa myös erilaisia apuvälineitä jotka voivat parantaa erektiokykyä.

Erektiohäiriötä voidaan hoitaa myös lantionpohjaa vahvistamalla. Perfect PFE Men -lantionpohjan harjoittajan avulla lantionpohjan lihasten vahvistaminen on vaivatonta, mutta tehokasta!

Miten lantionpohjan lihasten vahvistaminen auttaa erektiohäiriön hoidossa?

Lantionpohjan lihasten harjoittaminen voi tuntua monista miehistä erikoiselta ajatukselta, koska nämä harjoitukset yhdistetään paljon useammin naisiin. Lihasten kunnon ylläpito on kuitenkin yhtälailla tärkeää myös miehille. Lantionpohjan lihakset ovat piilossa lantion alla, mutta niillä on monta tärkeää tehtävää. Ne tukevat sisäelimiä sekä ehkäisevät virtsan- ja ulosteenpidätysongelmia.

Jos erektiovaikeus on verenkiertoperäinen, lantionpohjan lihasten vahvistaminen on tehokas apu ongelmaan. Lantionpohjan treenaaminen parantaa tutkitusti erektiota ja voimistaa myös orgasmia. Säännöllisellä lantionpohjan lihasten jumpalla voi välttää jopa kokonaan lääkityksen.

Lantionpohjan lihaksia voi harjoittaa myös ilman välineitä, mutta lihasten löytäminen voi olla vaikeaa ja treeni voi unohtua helposti. Samoin kuin kuntosaliharjoittelussa, on muistettava harjoittaa lihaksia kohtuudella ja usein saadakseen tuloksia.

Lantionpohjan harjoittajan avulla voit treenata lantionpohjan lihaksia tehokkaasti ja vaivatta ja siten ennaltaehkäistä ja hoitaa mahdollista erektiohäiriötä. Laite on erittäin helppokäyttöinen, eikä sinun tarvitse aktivoida lihaksia itse, vaan laite tekee treenin puolestasi. Perfect PFE Men -lantionpohjan harjoittaja stimuloi lantionpohjan lihaksia hellävaraisesti ihoon kiinnittyvien elektrodien tai anaalielektrodin välityksellä.

Lue lisää ja hanki Perfect PFE Men -laite erektiohäiriön hoitoon ja ennaltaehkäisyyn >>