fbpx

Mikä on nivelreuma?

Nivelreuma on yleisin tulehduksellinen reumasairaus. Kyseessä on autoimmuunitauti, jota sairastaa noin 45 000 henkilöä Suomessa. Yleensä nivelreumaan sairastutaan noin 60–65-vuotiaana. Tautiin on kuitenkin mahdollista sairastua missä iässä tahansa. Nivelreuman syy on tuntematon, mutta tupakointi ja ylipaino lisäävät sairastumisen riskiä.

Nivelreuman hoito TENS-laitteella
Nivelreuman hoito vaatii aina monipuolista hoitoa. TENS-laitteella voidaan hoitaa tehokkaasti ja lääkkeettömästi nivelreuman aiheuttamaa kipua.

Nivelreuman oireet

Nivelreuman oireet alkavat yleensä vähitellen, usein lievänä nivelkipuna tai sormien tai varpaiden nivelten jäykkyydellä. Tyypillisesti nivelreuma on symmetristä, eli se oireilee samalla tavalla molemmissa käsissä tai jaloissa. Nivelreuman näkyvin oire on usein nivelten turvotus. Sairauteen liittyy myös yleisoireita, kuten väsymystä, ruokahaluttomuutta ja yleiskunnon laskua.

Miten nivelreumaa hoidetaan?

Nivelreumaa epäiltäessä on hakeuduttava erikoislääkärin hoitoon viipymättä.  Lääkehoidon aloittaminen taudin varhaisessa vaiheessa on tärkeää, sillä se on todettu ainoaksi keinoksi jolla taudin kulkuun voi vaikuttaa. Tavoitteena on tulehduksen sammuttaminen ja oireettomuus. Sairauden hoito vaatii aina monipuolista hoitoa ja lääkehoidon lisäksi myös muut hoitomuodot ovat aina tarpeellisia. Esimerkiksi fysioterapia, toimintaterapia, TENS-hoito ja kuntoutus auttavat hoitamaan kipua sekä ylläpitämään nivelten toimintakykyä ja potilaan työkykyä. Omatoiminen harjoittelu on reumapotilaalle välttämätöntä.

Miten nivelreumaa hoidetaan TENS-laitteella?

TENS-hoito eli transkutaaninen sähköinen hermostimulaatio on yleinen menetelmä nivelreuman hoidossa. Laite lievittää kipua tehokkaasti ja voi siten vähentää esimerkiksi kipulääkkeiden käytön tarvetta sekä parantaa elämänlaatua. TENS-laitteen käyttö on turvallista ja sitä voi käyttää niin paljon ja usein kuin tarpeen.

TENS-hoidossa on kyse elimistön oman kivunhallintajärjestelmän stimuloinnista. Hoito lievittää kipua auttamalla kehoa vapauttamaan endorfiinejä eli luontaisia kivunlievittäjiä ja estämällä kipusignaalien kulun aivoihin. Itsestään kiinnittyvät elektrodit lähettävät pieniä sähköimpulsseja ihon läpi ja stimuloivat lähialueen hermoja, lievittäen nivelkipua tehokkaasti.

Useimmilla potilailla reumakipu lievittyy ja joillakin jopa poistuu kokonaan TENS-laitteen käytön seurauksena. Nivelreuman hoito on kuitenkin hyvin yksilöllistä ja joidenkin potilaiden on käytettävä TENS-laitetta pidemmän aikaa havaitakseen näkyviä vaikutuksia.

Perfect TENS -kivunlievittäjä on suunniteltu erityisesti erilaisten lihas- ja nivelkipujen hoitoon. Perfect TENS -laitteessa on kahdeksan esiasetettua ohjelmaa ja lisäksi manuaalinen säätömahdollisuus. Laitteessa on 60 eri voimakkuusvaihtoehtoa. Voit säätää asetukset juuri omiin tarpeisiisi sopiviksi!

Tilaa Perfect TENS -kivunlievittäjä nivelreumakivun helpotukseen täältä >>

Lähteet: 
www.terveyskyla.fi
www.terveyskirjasto.fi
www.reumaliitto.fi
www.kaypahoito.fi