Mikä on vulvodynia?

Vulvodynia eli naisen sukuelinten kipu ja kirvely on yllättävän tavanomainen oire. Siitä kärsii jopa 15 % naisista jossain elämänsä vaiheessa.

Kyse on ulkosynnyttimen kroonisesta kiputilasta, jossa aiheuttajana ei ole mikään tunnettu sairaus ja ulkosynnyttimen alue on terveen näköinen. Oireet ovat vaihtelevia, mutta tavallisesti kipua esiintyy yhdynnässä, sen jälkeen tai emätintä koskettaessa. Kipu saattaa myös esiintyä ilman kosketusta ja vaihdella kuukautiskierron mukaan. Oireyhtymän aiheuttajaa ei tunneta, mutta sen saattaa laukaista esimerkiksi hiivasienitulehdus, bakteeritulehdus tai ehkäisypillereiden käyttö.

Vulvodynia on ikävä vaiva, joka vaikuttaa seksuaalielämän lisäksi merkittävästi elämänlaatuun. Itsehoitokeinot auttavat lieventämään oireita ja noin kolmasosalla vulvodynia paranee itsestään.

tenslaite blogi vulvodynia ja sen hoito
Vulvodynia on tyypillisin yhdyntäkipujen aiheuttaja 18-40-vuotiailla naisilla.

Miten vulvodyniaa voidaan hoitaa?

Vulvodyniasta kärsivän on hyvä muistaa perushoito. Limakalvoja ärsyttävät asiat tulisi karsia ja ulkosynnyttimen alue pestä vain vedellä korkeintaan kerran päivässä. Itsehoitona voi käyttää apteekista saatavaa ihonhoitoöljyä. Apteekista saatavat puudutegeelit ja liukasteet saattavat helpontaa yhdyntää.

Vulvodyniaan liittyy yleisesti lantionpohjan jännitteisyyttä tai kipua. Onkin tärkeää tunnistaa lantionpohjan lihakset ja saada ne rentoutumaan. Tähän auttaa lantionpohjan fysioterapia, jossa harjoitellaan rentouttamaan lantionpohjan lihaksia esimerkiksi sähköhoidon tai biopalautelaitteiden avulla.

Hoidat vulvodyniasta aiheutuvaa kiputilaa lääkkeettömästi ja tehokkaasti kotona lantionpohjan harjoittajalla. Laitteen kipuohjelma rentouttaa jännittyneitä lantionpohjan lihaksia ja lievittää kipua.

Jos vulvodynia aiheuttaa yhdyntäkipua, voit saada helpotuksen Bumpi®-penetraatiorenkaista. Pehmeät Bumbi®-penetraatiorenkaat estävät kumppania työntymästä liian syvälle emättimeen yhdynnän aikana, tekevät yhdynnästä kivutonta ja tuntuvat miellyttävältä sekä naiselle että miehelle.

Jos itsehoitokeinot eivät tehoa, on hyvä hakeutua gynekologin vastaanotolle. Lääkäri voi tutkimusten avulla poissulkea tulehdukset, määrittää vylvodynian alaryhmän ja valita oikean lääkehoidon. Parantuminen vulvodyniasta vie kuitenkin aina aikaa.

Tuotteet, joita suosittelemme vulvodynian aiheuttaman kivun hoitoon:

179.00


Uusi versio Perfect PFE Woman -laitteesta! Lantionpohjan vahvistamisen ja virtsankarkailun hoidon lisäksi laite soveltuu myös endometrioosi- ja kuukautiskipujen lievitykseen. Aktivoi ja rentouttaa lantionpohjaa EMS-teknologian avulla. Tehokas ja vaivaton tapa pitää huolta lantionpohjan kunnosta.

🚚 Ilmainen toimitus
2 vuoden takuu

139.00


Naisille lantionpohjan lihasten vahvistamiseen sekä kaikkien eri virtsankarkailutyyppien hoitoon. Aktivoi ja rentouttaa lantionpohjaa EMS-teknologian avulla. Tehokas ja vaivaton tapa pitää huolta lantionpohjan kunnosta.

🚚 Ilmainen toimitus
2 vuoden takuu

229.00


Monipuolinen lantionpohjan harjoittaja ammattilais- ja kotikäyttöön. Laite aktivoi ja rentouttaa lantionpohjaa EMS-teknologian avulla sekä lievittää lantion alueen kipua TENS-teknologian avulla. Laiteessa on 12 valmista ohjelmaa sekä 3 manuaalista ohjelmaa.

🚚 Ilmainen toimitus
2 vuoden takuu

67.90

3 kpl peniksen ympärille asetettavia Bumbi®-penetraatiorenkaita. Tekevät yhdynnästä kivutonta ja tuntuvat miellyttävältä sekä naiselle että miehelle. Valmistettu pehmeästä ja joustavasta materiaalista. Uudelleenkäytettävä ja pitkäikäinen tuote.