Jos et ole koskaan kärsinyt kynsisienestä, olet varmasti ainakin kuullut vaivasta. Kynsisieni on yleinen ja tavallisesti tunnettu rumasta ulkonäöstään, mutta kynsisienen huomiotta jättäminen saattaa johtaa myös vakavampiin ongelmiin.

Kynsisieni ei itsessään aiheuta kipua ja siksi kynsisieneen ei usein etsitä hoitoa. Kynsisieni nähdäänkin usein vain kosmeettisena vaivana – keltaisena kyntenä.

Kynsisienen ulkonäkö saattaa kuitenkin paheta ajan kuluessa ja tuoda mukanaan lisää ongelmia. Kynsi saattaa paksuuntua ja epämuodostua, mikä todennäköisesti johtaa ajan myötä kynnen kipeytymiseen. Kenkien pitäminen saattaa alkaa tuntua kivuliaalta ja kävelykyky vaikeutua kivun takia.

Tärkeää on huomioida, että hoitamaton kynsisieni voi toisinaan levitä myös ympäröivään ihoon. Jos pidät sukkia ja kenkiä koko päivän, sieni-infektiolla on täydellinen ympäristö kukoistaa lämpimässä, pimeässä ja kosteassa. Tällöin kynsisieni johtaa helposti jalkasieneen eli epämiellyttävään olotilaan, jossa ympäröivästä ihosta tulee kutiseva, punainen ja rikkinäinen. Pahimmissa tapauksissa hoitamaton sienitulehdus voi levitä jopa sukupuolielimiin ja muuttua nivussilsaksi.

Kynsisieni ei siis ole vain pinnallinen vaiva. Jos epäilet itselläsi kynsisientä, kannattaa käydä lääkärin vastaanotolla. Usein ongelma voidaan ratkaista yksinkertaisella suullisella tai ulkoisella lääkityksellä. Jos tulehdus ei leviä tai aiheuta kipua, lääkäri saattaa myös suositella vain tilanteen tarkkailua.

Vaikka kynsisieni ei yleensä katoa itsestään, se ei välttämättä myöskään pahene. Tässä tapauksessa pelkkä kynsisienestä kärsivän kynnen ulkonäön parantaminen voi riittää.

Nailitin avulla voit hoitaa kynsisientä helposti ja turvallisesti kotona ja siihen kuluu vain 7 minuuttia päivässä.

Tavarantoimittajamme Tenscare Ltd on kehittänyt uuden tuotteen taisteluun kynsisienen ikävää ulkonäköä vastaan. Nailit-laitteen avulla pääset eroon kynsisienen ikävästä ulkonäöstä helposti, tehokkaasti ja turvallisesti. Nailit on ensimmäinen kotikäyttöön tarkoitettu laserlaite kynsisienen ulkoisten oireiden parantamiseen. 

Nailit kynsisienen hoitoon kotona