Mikä on endometrioosi?

Endometrioosi eli kohdun limakalvon siirrottumatauti on yleinen gynekologinen sairaus. Sitä esiintyy noin 10% hedelmällisessä iässä olevista naisista. Sairaudessa kohdun limakalvon kaltaista kudosta esiintyy myös kohdun ulkopuolella. Kudosta voi esiintyä esimerkiksi kohdun sivukudoksissa, munasarjoissa, tai emättimen ja peräaukon välissä. Nämä endometrioosipesäkkeet reagoivat kuukautiskiertoon ja aiheuttavat kroonisen tulehdusreaktion. Endometrioosin syytä ei tunneta, mutta sen  on todettu olevan osittain perinnöllistä. Koska sairaus on estrogeeneista riippuvainen, se loppuu luonnollisesti vaihdevuosiin.

Endometrioosin hoito TENS-laitteella

Endometrioosi vaikuttaa merkittävästi elämänlaatuun, joten sairautta on tärkeä hoitaa.

Mitä oireita endometrioosi aiheuttaa?

Endometrioosin oireet saattavat vaihdella riippuen endometrioosipesäkkeiden sijainnista. Yleisin oire on kuitenkin kovat kuukautiskivut ja etenkin alavatsakipu kuukautisia ennen ja niiden aikana. Sairauteen saattaa liittyä myös virtsaamis-, uloste-, ja yhdyntäkipuja.

Miten endometrioosia voidaan hoitaa?

Taipuvuutta endometrioosiin ei voida parantaa kokonaan, mutta on olemassa hoitokeinoja oireiden lievittämiseen. Ensisijaisia keinoja ovat yleensä hormonihoito ja kipulääkitys. Nämä hoitokeinot vähentävät kohdun lihasten aktiivisuutta ja auttavat kipuun. E-pillerit ja kipulääkkeet eivät kuitenkaan ole sivuvaikutuksettomia ja riskittömiä. Lisäksi hormonaalinen hoito ei sovi naisille, jotka yrittävät tulla raskaaksi. Kirurgista hoitoa annetaan ensisijaisesti vain vaikeissa tautimuodoissa.

Tästä syystä TENS-laite on erinomainen keino endometrioosikipujen hoitoon. Kohdun aktiivisuuden vähentämisen sijaan laite vaikuttaa kehon kykyyn vastaanottaa ja käsitellä kipusignaaleja: kipusignaalien pääsy aivoihin estyy ja siten kuukautiskivut lievenevät.

Mikä on paras TENS-laite endometrioosikivun lievitykseen?

Ova Plus -kivunlievittäjä on tehokas, sivuvaikutukseton ja täysin luonnollinen hoitokeino endometrioosista johtuviin kipuihin.

Ova Plus on pienikokoinen ja kätevä, joten se on helppo ottaa mukaan ja voit käyttää sitä huomaamattomasti vaatteiden alla päivän aikana. Näin voit nauttia turvallisesta, jatkuvasta ja lääkkeettömästä kivunlievityksestä samalla, kun elät normaalia arkea. Ova Plus -laitteen tehokkaan kivunlievityksen avulla useat asiakkaamme ovat esimerkiksi pystyneet menemään töihin, vaikka kärsivät normaalisti kovista endometrioosikivuista.

Laitteella voidaan hoitaa myös yleistä lantion alueen kipua sekä sekundaarisia kuukautiskipuja, jotka johtuvat esimerkiksi sisäsynnytintulehduksesta tai myoomista.

Lue asiakkaidemme kokemuksia Ova Plus -kivunlievittäjästä täältä >>

87.90


Tutkitusti tehokas apu kuukautiskipujen ja endometrioosikipujen lievitykseen. Lievittää kipua TENS-teknologian avulla. Laitteessa on 4 valmista ohjelmaa ja se on erittäin pienikokoinen.

🚚 Ilmainen toimitus
2 vuoden takuu