Virtsankarkailua ei tule pitää vain vanhempien naisten ongelmana tai ikääntymisen normaalina seurauksena. Ikääntyessä tapahtuva lihasten ja sidekudoksen heikentyminen selittää osin virtsankarkailun yleistymisen, mutta vaiva on yleinen myös nuorempien naisten keskuudessa sekä miehillä.

Yleisin syy virtsankarkailuun on lantionpohjan lihasten heikentyminen, joka voi johtua esimerkiksi sairaudesta, kovasta treenaamisesta, raskaudesta tai synnytyksestä. Vaiva on ikävä ja usein myös kiusallinen, mutta onneksi siitä voi päästä eroon. Virtsankarkailutyypin tunnistaminen auttaa löytämään sopivan hoitomuodon.

Nainen pitää kädessään vessapaperirullaa.

Jopa noin puolet naisista kärsii satunnaisesta virtsankarkailusta jossain elämänsä vaiheessa. Onneksi siitä on kuitenkin mahdollista päästä eroon lopullisesti.

 

KUINKA EHKÄISTÄ VIRTSANKARKAILUA?

Virtsankarkailua voidaan ehkäistä pitämällä lantionpohjan lihakset hyvässä kunnossa. Lantionpohjan treeni on hyvä aloittaa jo teini-iässä ja treenin tulee olla säännöllistä. Raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen lantionpohjan harjoittelu on erityisen tärkeää. Myös liikunta, terveelliset elämäntavat ja ylipainottomuus auttavat ehkäisemään virtsankarkailua.

Lantionpohjan harjoittajan avulla lantionpohjan lihasten vahvistaminen on helppoa ja tehokasta. Lantionpohjan harjoittajan säännöllisen käytön avulla voidaan ennaltaehkäistä virtsankarkailua ja muita lantion alueen vaivoja tehokkaasti.

 

EROON VIRTSANKARKAILUSTA LANTIONPOHJAA VAHVISTAMALLA

Jos virtsankarkailu on lievää, se voidaan useimmiten hoitaa lantionpohjan lihaksia vahvistamalla tai lantionpohjan fysioterapialla. Lantionpohjan lihasten treenaamien tuo apua kaikkiin eri virtsankarkailutyyppeihin ja se on todettu tehokkaimmaksi tavaksi estää ja hoitaa virtsankarkailua.

Lantionpohjan lihasten oikeanlaista harjoittamista voi harjoitella itse, mutta oikeiden lihasten löytäminen tai niiden jännittäminen voi olla haastavaa. Lihaksia on myös mahdollista jännittää väärin. Lantionpohjan fysioterapeutti voi avustaa lihasten harjoittelussa.

Lantionpohjan harjoittajat ovat kotikäyttöön tarkoitettuja lääketieteellisiä laitteita, joiden avulla voit päästä eroon virtsankarkailusta lopullisesti. Lantionpohjan TENS-laitteet ovat tehokkuutensa vuoksi suosittuja myös fysioterapeuttien keskuudessa ympäri maailmaa.

Lantionpohjan harjoittaja jännittää lantionpohjan lihaksia puolestasi ja takaa oikeanlaisen harjoituksen. Lantionpohjan harjoittajan avulla lantionpohjan lihasten vahvistaminen on helppoa ja voit tehdä sen kotona, vaikka samalla kun katsot televisiota. Laitevalikoimastamme löydät 5 erilaista lantionpohjan harjoittajaa. Kaikki laitteemme ovat laadukkaita, turvallisia, huolellisesti testattuja ja sivuvaikutuksettomia.

Alta löydät naisten virtsankarkailun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn tarkoitetut lantionpohjan harjoittajamme:

179.00


Uusi versio Perfect PFE Woman -laitteesta! Lantionpohjan vahvistamisen ja virtsankarkailun hoidon lisäksi laite soveltuu myös endometrioosi- ja kuukautiskipujen lievitykseen. Aktivoi ja rentouttaa lantionpohjaa EMS-teknologian avulla. Tehokas ja vaivaton tapa pitää huolta lantionpohjan kunnosta.

🚚 Ilmainen toimitus
2 vuoden takuu

139.00


Naisille lantionpohjan lihasten vahvistamiseen sekä kaikkien eri virtsankarkailutyyppien hoitoon. Aktivoi ja rentouttaa lantionpohjaa EMS-teknologian avulla. Tehokas ja vaivaton tapa pitää huolta lantionpohjan kunnosta.

🚚 Ilmainen toimitus
2 vuoden takuu

229.00


Monipuolinen lantionpohjan harjoittaja ammattilais- ja kotikäyttöön. Laite aktivoi ja rentouttaa lantionpohjaa EMS-teknologian avulla sekä lievittää lantion alueen kipua TENS-teknologian avulla. Laiteessa on 12 valmista ohjelmaa sekä 3 manuaalista ohjelmaa.

🚚 Ilmainen toimitus
2 vuoden takuu

122.00


Naisille ponnistusinkontinenssin hoitoon ja lantionpohjan lihasten vahvistamiseen. Aktivoi lantionpohjaa EMS-teknologian avulla. Tehokas ja vaivaton tapa pitää huolta lantionpohjan kunnosta.

🚚 Ilmainen toimitus
2 vuoden takuu

Lue lisää lantionpohjan harjoittajistamme ja löydä itsellesi sopivin apu virtsankarkailuun >>

MUUT HOITOTAVAT

Jos virtsankarkailu on vakavaa, itsehoito ei välttämättä riitä. Vaikeaa ponnistusinkontinenssia sekä sekamuotoista inkontinenssia voidaan hoitaa myös leikkauksella. Leikkaushoitoa tulee harkita kuitenkin vasta sitten, jos itsehoitokeinot tai lantionpohjan fysioterapia eivät tuo apua virtsankarkailuun. Ns. nauhaleikkauksen on todettu helpottavan ponnistusvirtsankarkailua. Ponnistusvirtsankarkailuun voidaan käyttää myös uretrarengasta, joka sulkee virtsaputken mekaanisesti.

Vaikeaa pakkoinkontinenssia voidaan hoitaa tarvittaessa lääkityksellä. Lääkehoito voidaan määrätä myös sekamuotoisen inkontinenssin hoitoon. Lääkehoito suunnitellaan aina yksilöllisesti.

Lähteet:

www.kaypahoito.fi
www.terveyskyla.fi
www.terveyskirjasto.fi
www.mehilainen.fi