Valikoimastamme löytyy sekä TENS-laitteita että EMS-laitteita. Joissakin laitteissamme on sekä TENS- että EMS-ohjelmia, mutta osa laitteista toimii joko ainoastaan TENS-teknologialla tai EMS-teknologialla. TENS-ohjelmat lievittävät kipua, kun taas EMS-ohjelmat aktivoivat sekä vahvistavat lihaksia. Molemmat hoitomuodot ovat turvallisia, lääkkeettömiä sekä sivuvaikutuksettomia.

Mitä eroa on TENS- ja EMS-hoidolla

Sekä TENS-hoito että EMS-hoito ovat tutkitusti tehokkaita ja turvallisia hoitomuotoja.

Mitä on TENS-hoito?

TENS-hoito eli transkutaaninen hermostimulaatio on laajalti tutkittu ja käytetty kivunlievitysmenetelmä. Hoito perustuu elimistön oman kivunhallintajärjestelmän stimulointiin. TENS-laitteita suosittelevat niin kipuklinikat kuin fysioterapeutit ympäri maailman. TENS-laitteet ovat tarkoitettu kaikenlaisten pitkä- ja lyhytkestoisten hermo-, lihas- tai nivelkipujen ja vaivojen hoitoon. Laitteita voidaan käyttää kivunlievitykseen ainoana hoitona tai yhdessä muiden hoitojen kanssa. Useimmilla ihmisillä kipu lievittyy ja joillakin jopa poistuu kokonaan lievittäessä kipua TENS-laitteella.

TENS-hoito lievittää kipua kahdella tapaa:

Kipuportti

TENS-laite lähettää ihon läpi hellävaraisen sähköimpulssin kivunlähteen lähelle asetettavien elektrodien kautta. Sähkö stimuloi kosketus- ja lämpötila-aistimuksia välittäviä hermoja. Nämä hermot kytkeytyvät samoihin selkäytimen kohtiin kuin kipua välittävät hermot. Tuntohermon voimakas signaali vapauttaa selkäytimessä kemiallisia yhdisteitä, jotka estävät kipusignaalin kulun selkäydintä pitkin aivoihin. TENS-laite lievittää kipua kipuportin avulla päällä ollessaan.

Endorfiinien vapauttaminen

Kun TENS-laite säädetään matalalle taajuudelle, se saa elimistön myös vapauttamaan endorfiineja, kehon omia rentouttavia ja kipua lieventäviä, morfiininkaltaisia aineita. Endorfiininvapautus toimii tehokkaimmin, kun hoitokerran kesto on 20–40 minuuttia. Kipua lieventävä vaikutus voimistuu huippuunsa noin 40 minuutissa ja voi kestää jopa neljä tuntia laitteen sammuttamisen jälkeen. Endorfiininvapautustila toimii parhaiten silloin, kun voimakkuus on riittävä aiheuttamaan myös pieniä lihassupistuksia.

Mihin vaivoihin TENS-hoitoa käytetään?

TENS-hoitoa voidaan käyttää monipuolisesti hyvin erilaisiin kipuihin. TENS-laitteet hoitavat mm. eri syistä johtuvia lihas- nivel- ja hermokipuja. Lisäksi TENS-hoito on suosittu mm. migreeniin, kuukautis- ja endometrioosikipujen sekä raskaus- ja synnytyskipujen hoidossa.

Tuotevalikoimassamme on viisi TENS-laitetta, jotka on tarkoitettu erilaisten kipujen lievitykseen. Kaikki TENS-kivunlievittäjät ovat sertifioituja lääkinnällisiä laitteita, joita on helppoa ja turvallista käyttää kotona.

Mitä on EMS-hoito?

EMS-hoidossa eli lihasten sähköstimuloinnissa stimuloidaan tiettyä liharyhmää lähettämällä sähköimpulsseja ihon läpi. EMS saa aikaan intensiivisen ja tehokkaan lihassupistuksen, aktivoiden ja vahvistaen lihaksia. Lihakset reagoivat stimulaatioon eri tavoin riippuen sähkövirran voimakkuudesta ja impulssien kestosta ja taajuudesta. Tästä syystä EMS-hoitoa voidaan käyttää monipuolisesti hyvin erilaisten tavoitteiden saavuttamiseen esim. virtsankarkailun hoitoon, kuntoutukseen leikkauksen jälkeen tai lihasten palautumisen tehostamiseen. EMS-laitteet sopivat käytettäväksi sekä klinikoilla että kotona.

EMS-hoito johtaa erinomaisiin harjoittelutuloksiin ja nopeaan kehitykseen. EMS:ää on käytetty menestyksekkäästi lääketieteelliseen kuntoutukseen sekä urheilijoiden harjoittelun tukena jo vuosikymmeniä. Menestyvät urheilijat ympäri maailman ovat havainneet EMS-hoidon tarjoamat edut, kuten paikallisen verenkierron tehostuksen ja lihassyiden koon kasvun. EMS auttaa kasvattamaan myös hapenottokykyä, aineenvaihduntaa ja käyttäjän energiankulutusta.

Mihin vaivoihin EMS-hoitoa käytetään?

EMS-hoitoa voidaan käyttää esimerkiksi

 • virtsankarkailun hoitoon ja lantionpohjan vahvistamiseen
 • pidätysvaikeuksien hoitoon
 • lihasten uudelleenkoulutukseen
 • lihasharjoitteluun
 • lihasten rentouttamiseen
 • lihasten surkastumisen/rappeutumisen hidastaminen/estäminen
 • leikkauksen jälkeisen lihasheikkouden ennaltaehkäisyyn
 • liikelaajuuden säilyttämiseen tai parantamiseen
 • skolioosin hoitoon
 • ääreishermoston osittaisen hermovaurion kuntoutusharjoitteluun (jos merkkejä hermotuksen palautumisesta)
 • spastisuuden vähentämiseen

EMS-laite lantionpohjan vahvistamiseen ja virtsankarkailuun

EMS-teknologia on suosittu ja tehokas keino lantionpohjan vahvistamiseen sekä virtsankarkailun ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Lantionpohjan harjoittajat toimivat EMS-teknologian avulla, mahdollistaen hyvin tehokkaan ja nopean lantionpohjan treenin. Useimmat naiset huomaavat merkittävän eron lantionpohjan lihasten kunnossa jo 3-4 viikossa.

Laitevalikoimassamme on viisi erilaista lantionpohjan harjoittajaa. Jos haluat tietää, mikä lantionpohjan harjoittajistamme sopisi sinulle parhaiten, lue lisää aiheesta blogistamme >>

EMS-laite lihasten kiinteyttämiseen ja lihasharjoitteluun

Uniglo on helppokäyttöinen EMS-laite, joka on tarkoitettu käytettäväksi kotiympäristössä lihasten kiinteyttämiseen ja kasvattamiseen sekä ikääntymisen merkkien vähentämiseen.

Jokaiselle kehon alueelle on suunniteltu oma ohjelma: kasvot, vatsalihakset, pakarat & lanteet, reidet, rinta, käsivarret ja pohkeet.

Sports TENS -laitteessa yhdistyvät sekä TENS- että EMS-hoito. Sports TENS -laite stimuloi lihaksia ja hermoja TENS-hoidolla ja EMS-hoidolla lihasten kiinteyttämiseksi tai kuntouttamiseksi ja kivun lievittämiseksi. TENS-ohjelmat sopivat mm. lihasten hierontaan ja vammoista tai liiallisesta harjoittelusta aiheutuvan kivun lievitykseen. EMS-ohjelmien avulla voidaan mm. kiinteyttää, harjoittaa sekä uudelleenkouluttaa lihaksia sekä hidastaa ja estää lihasten rappeutumista.